StoryEditor

Mečiar potvrdil svoju kandidatúru na predsedu

17.04.2007, 21:10
Autor:
TASRTASR

Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar dnes po rokovaní Koaličnej rady potvrdil svoje rozhodnutie znovu kandidovať na post predsedu strany. "Ak ide o to, či budem kandidovať 9. júna, na túto otázku môžem odpovedať a je to moje osobné rozhodnutie, že áno," uviedol s dodatkom, že o zámere nekandidovať ani neuvažoval.
Na margo dnes ohlásenej kandidatúry Viliama Vetešku poznamenal, že bola dlhodobo očakávaná. "Pokiaľ ide o návrhy kandidatúry, môže ich v priebehu rokovania snemu dať ktorýkoľvek člen a navrhnúť kohokoľvek," povedal. Očakáva však, že ho podporia maximálne dve až tri okresné organizácie.
Predseda vlády Robert Fico sa k vnútrostraníckym veciam ĽS-HZDS vyjadrovať nechcel, ocenil však prínos tejto strany pre koalíciu.
Počas rozhovoru s Vladimírom Mečiarom sa dohodli na znení novely zákonníka práce, ktoré bude predložené na rokovanie vlády, ďalšie úpravy sa dajú očakávať v legislatívnom procese. Rokovali aj o postupe pri príprave na zavedenie eura, ale aj aktuálnej politickej situácii v opozičných stranách.
V otázke reformy zdravotníctva sa dohodli na otvorení širšieho odborného dialógu.
Na Koaličnej rade sa dnes nezúčastnil predseda SNS Jána Slota. "Pán predseda sa ospravedlnil zo zdravotných dôvodov," povedala pre TASR podpredsedníčka strany Anna Belousovová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 15:32