StoryEditor

Hrušovský: Znižuje sa možnosť rozpadu koalície

02.01.2006, 10:13
Autor:
TASRTASR

Čím viac sa bude blížiť termín parlamentných volieb, tým sa bude podľa predsedu Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Pavla Hrušovského zmenšovať pravdepodobnosť rozpadu koalície.
"Sme svedkami toho, že už dnes sú vlastne všetky parlamentné strany nastavené na blížiace sa parlamentné voľby. Nepredpokladám, že by niekto išiel do iných konaní v parlamente, alebo prezentoval na verejnosti nejaké témy inak ako z vypočítavosti," konštatoval predseda KDH. Tvrdí, že dnes už nikto nemá veľkú chuť vládu odvolávať, nikto nemá chuť ísť do radikálnych riešení. "Skôr sa mi zdá, po tom, ako bol schválený návrh zákona o štátnom rozpočte, že táto vládna koalícia dovládne," dodal Hrušovský.
Verí, že občania sa múdro a správne rozhodnú v budúcich voľbách, tak, aby aj po budúcich voľbách malo Slovensko zodpovednú vládu pokračujúcu v budovaní krajiny. Hrušovský poznamenal, že KDH tomu podriadi všetko snaženie v nasledujúcom volebnom roku, bude veľmi pozorne počúvať a hodnotiť každé jedno vyjadrenie zodpovedných politikov. "Podľa toho sa KDH rozhodne o budúcej spolupráci s ktoroukoľvek politickou stranou. Pre občanov by kontinuita bola obrovskou výhodou, ktorá by mohla znamenať nielen pokračovanie v reformách, ale aj perspektívu toho, že Slovensko sa stane jednou z najprogresívnejších krajín v zlepšovaní životnej úrovne všetkých občanov," tvrdí Hrušovský. Pre KDH naďalej zostáva otázka ochrany života jednou z priorít a postoj k tejto otázke bude zásadný pri hľadaní nového koaličného partnera.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 01:04