StoryEditor

Hovorca SNS dal podnet na zákaz činnosti OZ Za krajšiu Žilinu

31.05.2006, 18:56
Autor:
TASRTASR

Hovorca Slovenskej národnej strany (SNS) Rafael Rafaj dnes podal vo svojom mene na ministerstvo vnútra SR podnet na zákaz činnosti občianskeho združenia (OZ) Za krajšiu Žilinu.
Združenie podľa Rafaja systematicky a cielene vyvíja činnosť vyhradenú politickým stranám, čo je v rozpore so zákonom. "Združenie je v trvalej politickej opozícii proti primátorovi mesta Žilina Jánovi Slotovi, ktorý bol zvolený ako stranícky kandidát a vykonáva súčasne najvyššiu funkciu predsedu a štatutára v politickej strane SNS. Mám za to, že organizovanie okrúhlych stolov politických strán a hnutí s cieľom ich koordinácie v neprospech Slotu nahrádza činnosť, ktorá je vymedzená len politickým stranám," konštatuje Rafaj.
V podnete na zákaz činnosti OZ sa Rafaj ďalej odvoláva na zvolanie už druhého okrúhleho stola, na ktorý združenie v marci 2006 pozvalo deväť politických strán, pričom hlavnou témou bol spoločný postup strán pri nastolení zmien v meste Žilina a podpora spoločného kandidáta na primátora. "Som presvedčený, že združenie vyvíjalo organizovanú politickú činnosť s cieľom odstránenia Slotu z komunálnej politiky aj organizovaním petície za jeho odvolanie a mítingom k 17. novembru v Žiline s názvom Proti násiliu a slotalite. Politickú činnosť vyvíja združenie aj v spojitosti s opozíciou Slotu v žilinskom Mestskom zastupiteľstve," povedal Rafaj.
Podľa hovorcu OZ Petra Ničíka je pravda, že združenie svojou činnosťou vystupuje proti netransparentnému výpredaju mestského majetku, proti hanobeniu a ponižovaniu Žilinčanov, proti porušovaniu zákonov, likvidácii zelene a arogancii moci v meste. "Žiaľ, všetky tieto nepekné skutočnosti zosobňuje správanie primátora Slotu, ktorý sa stáva čoraz väčšou hanbou nášho mesta," uviedol Ničík.
OZ robí podľa jeho hovorcu všetky aktivity na základe občianskej a nie politickej platformy. "Nikto z rady OZ nie je v žiadnej politickej strane, a týmto vyzývame všetkých slušných Žilinčanov, aby dali verejne najavo svoj nesúhlas so správaním primátora Slotu, ktoré považujeme za hanebné," dodal Ničík.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 19:51