StoryEditor

OKS: Politika Smeru je nezodpovedný populizmus a hrozba pre budúcnosť SR

23.03.2006, 17:40
Autor:
TASRTASR

Za nezodpovedný populizmus a hrozbu pre budúcnosť Slovenska považuje ekonomickú a sociálnu politiku strany Smer Občianska konzervatívna strana (OKS).
Podľa podpredsedu strany Ondreja Dostála to potvrdil obsah dnes podpísanej dohody medzi Smerom a piatimi odborovými organizáciami. Strana Smer sa pokúša obnoviť vplyv tripartity, čo OKS chápe ako prejav zvýhodňovania odborov nad ostatnými zložkami občianskej spoločnosti. Konzervatívci oceňujú zrušenie zákona o tripartite realizované v súčasnom volebnom období, budú však presadzovať jej úplné zrušenie.
Ako krok vedúci k znepružneniu trhu práce vníma OKS Smerom deklarované priblíženie Zákonníka práce európskym štandardom. Strana bude presadzovať ďalšiu liberalizáciu pracovného práva a prijatie nového, slobodnejšieho Zákonníka práce.
Kým Smer požaduje zvýšiť minimálnu mzdu na úroveň 60-tich percent priemernej mzdy, OKS žiada jej úplné zrušenie. Konzervatívci považujú minimálnu mzdu za neodôvodnený zásah do slobody zmluvných vzťahov medzi zamestnávateľmi a zamestnancami
Za sociálnu demagógiu bez žiadneho ekonomického odôvodnenia považuje OKS úmysel Smeru zaviesť mimoriadne zdaňovanie pre vyššie príjmové skupiny. Podľa konzervatívcov je zvyšovanie daní brzdou ekonomického rastu a obmedzovanie slobody občanov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 01:52