StoryEditor

Podnikateľ Jozef M. zostane vo väzbe, podľa neho je to nezákonné

01.12.2006, 16:27
Autor:
TASRTASR

Podnikateľ Jozef M. zostane vo vyšetrovacej väzbe. Rozhodol o tom dnes sudca Špeciálneho súdu. Dôvodom na uvalenie väzby je to, že Jozef M. sa nezdržiaval na adrese, cez ktorú s ním komunikoval súd a vyhýbal sa súdnemu konaniu.
"Sudca vzal obžalovaného do väzby na základe paragrafu 67, odsek 3, písmeno a Trestného poriadku, ktorý hovorí, že obžalovaného je možné vziať do väzby ak sa nezdržiava na adrese, ktorú uviedol orgánom činným v trestnom konaní," povedala novinárom hovorkyňa Špeciálneho súdu Katarína Kudjáková.
"Je to nezákonné, je to nezákonné," vyhlásil Jozef M., keď ho zo súdu odvádzala jednotka kukláčov. Podnikateľov advokát Peter Filip považuje rozhodnutie o väzbe za nezákonné a podal voči nemu sťažnosť. "Súd rozhodol, že môj klient sa nezdržiava na adrese, ktorú uviedol orgánom činným v trestnom konaní. To nie je pravda, pretože v trestnom konaní sú uvedené dve adresy a pred vydaním zatykača bol súd informovaný, kde sa pán Majský nachádza," povedal novinárom Filip.
Podnikateľa zadržala polícia vo štvrtok okolo 18.00 hod v obci Obyce v okrese Zlaté Moravce, odkiaľ ho policajná jednotka eskortovala do Bratislavy. Predchádzalo tomu vyhlásenie celoštátneho pátrania po jeho osobe na základe zatýkacieho príkazu Špeciálneho súdu.
Jozef M. sa podľa jeho advokáta Petra Filipa zdržiaval v Obyciach od svojho prepustenia z liečenia v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. Vyhlásenie celoštátneho pátrania preto považuje za nedorozumenie. "Listom z 24. novembra som Špeciálnemu súdu oznámil miesto pobytu môjho klienta v čase jeho domáceho liečenia," uviedol Filip pre TASR. Dôvodom vydania zatykača môže byť podľa neho skratové konanie súdu v čase mediálneho tlaku.
Špeciálny súd vydal zatykač ešte 27. novembra 2006. Od tohto dňa sa polícia pokúšala obžalovaného predviesť, avšak nezdržiaval sa na adrese, ktorú uviedol orgánom činným v trestnom konaní.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 22:11