StoryEditor

Na verejnosti sa objavil zoznam hotelov a reštaurácií, ktoré naštevuje podsvetie

14.06.2005, 11:02
Autor:
TASRTASR

Na verejnosti sa objavil zoznam záujmových hotelov a reštaurácií, ktoré navštevuje podsvetie. Zoznam má k dispozícii Televízia Markíza, ktorá o ňom informovala v dnešnej hlavnej spravodajskej relácii.
Tento zoznam obsahuje dohromady 23 známych bratislavských hotelov, krčiem , barov a reštaurácii. Sú na ňom aj mená záujmových osôb, ktoré tieto podniky navštevujú. Pri každom podniku je za pomlčkou poznámka - mladistvý, drogy, cudzinci, či podsvetie. Polícia na tom nevidí nič čudné a zoznam obhajuje. "Policajný zbor zo zákona môže zbierať informácie tohto charakteru," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Miháliková.
Šéf úradu na ochranu ústavných činiteľov Ján Packa povedal, že do niektorých bežne chodia so zahraničnými delegáciami. Podľa neho sa nevylučuje, že podnik políciou označený ako záujmový je zároveň políciou označený aj za bezpečný.
Medzi novinármi sa nedávno už objavili tzv. zoznamy záujmových osôb, prevažne podnikateľov s ich rodnými číslami, adresou a prípadne aj autom s evidenčným číslom, ktoré používajú.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 04:38