StoryEditor

Skalica sa pripravuje na Svetový deň sprievodcov

10.02.2007, 09:59
Autor:
TASRTASR

Starobylá Skalica sa aj v tomto roku pripravuje na Svetový deň sprievodcov. Už o týždeň ožijú jej ulice účastníkmi tradičného podujatia, počas ktorého sú sprístupnené všetky pamätihodnosti mesta. "V Skalici bude možnosť v sobotu 17. februára od 14. hodiny navštíviť každú pamiatku individuálne alebo sa zúčastniť na približne hodinovej prechádzke mestom s lektorom," povedal hovorca radnice Marek Gula. Na prehliadku budú pripravené napríklad mestské hradby, Rotunda sv. Juraja, Karner Sv. Anny, morový stĺp, Kalvária, Mittákovský dom, mestský chudobinec Štibor, františkánsky kostol a kláštor, farský kostol a ďalšie, dokresľujúce bohatú históriu kráľovského mesta Skalica.
Do podujatí Svetového dňa sprievodcov sa Skalica zapojí spoločne s ďalšími jedenástimi slovenskými mestami. Na dve hodiny vtedy otvoria brány pamiatok aj v Banskej Bystrici, Banskej Štiavnici, Bardejove, Bratislave, Košiciach, Levoči, Martine, Nitre, Prešove a Šali.
Tradíciu založili v roku 1985 pri príležitosti založenia Svetovej federácie sprievodcov cestovného ruchu. Jeho cieľom je prezentovať čo najširšej verejnosti nielen ich prácu, ale priblížiť obyvateľom mesto, v ktorom žijú a pracujú, oživiť vedomosti o histórii a ukázať súčasnosť aj z menej tradičného pohľadu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 05:25