StoryEditor

Slováci by sa podľa Bugára nemali báť autonómie

01.04.2007, 16:17
Autor:
SITASITA

Expredseda Strany maďarskej koalície (SMK) Béla Bugár si nemyslí, že by sa Slováci mali báť autonómie. Ako uviedol v dnešnej relácii TV Markíza Na telo, v oblasti školstva autonómia je na vysokej úrovni, čoho príkladom je univerzita v Komárne a tiež základné školstvo, ktoré je v rukách samospráv. "Miklós Duray najnevhodnejším spôsobom, v najnevhodnejšiu dobu vytiahne nie koncepciu, ale slovo autonómia," upozornil Bugár s tým, že za osem rokov Duray ani jeden hárok papiera na predsedníctve nepredložil o tom, ako si predstavuje autonómiu.

Na rozdiel od nového predsedu SMK Csákyho, Bugár nepovažuje Duraya za blízkeho priateľa. "Csáky využíval určité služby Duraya a teraz ho má na krku," skonštatoval dnes už bývalý predseda SMK Bugár. Za priateľa nepovažuje ani Csákyho. Označil ho za svojho blízkeho spolupracovníka. Zároveň vylúčil, že by v strane boli rôzne krídla. "Sú účelové spojenectvá. Toto je spojenie Csákyho a Duraya, aby získali moc v strane," uviedol. Duray bude tvoriť stratégiu strany a je len na Csákym, či s ním bude chcieť ísť do konfliktu, alebo ho nechá a potom to bude škodiť strane, povedal Bugár a dodal, že teraz je Duray vplyvný muž v SMK.

Bugár priznal, že rozhodnutie delegátov na kongrese mu nepadlo dobre. "Musel som niekoľkokrát preglgnúť a vypiť pohár vody," uviedol o svojich pocitoch po voľbe predsedu. Dodal tiež, že okamžite za ním prišli viacerí delegáti s tým, že chcú vystúpiť z SMK, či odísť z kongresu.

Csáky sa podľa Bugára dostal k moci klamstvom. "Csáky bol osem rokov veľmi ticho, nič nepovedal," uviedol v súvislosti s medializovanými obvineniami Csákyho, že je napojený na podnikateľa Oszkára Világiho. V predvolebnom prejave mu vraj Csáky vyčítal aj sympatie Slovákov. Bludy si podľa neho vymýšľa aj Duray.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 18:40