StoryEditor

Grantový program pre vysokoškolákov Šanca pre talenty štartuje 1. apríla

31.03.2006, 18:26
Autor:
TASRTASR

Grantový program pre vysokoškolákov Šanca pre talenty štartuje 1. apríla.
Program poskytne vysokoškolákom 2 a pol milióna korún a šancu presadiť sa a účinnejšie využiť svoje schopnosti v oblasti, v ktorej vynikajú, či v nej už dosiahli pozitívne výsledky. Okrem toho im poskytuje priestor aktívne sa podieľať na profilovaní svojho vzdelania a rozvíjaní talentu.
Do programu sa môžu zapojiť všetci študenti druhého až šiesteho ročníka vysokej školy alebo univerzity, ak študujú formou denného štúdia na niektorej z akreditovaných vysokých škôl a univerzít na Slovensku. Predkladateľom žiadosti musí byť priamo vysokoškolák, pričom každý môže podať iba jednu žiadosť. Finančná podpora jedného študenta v príslušnom akademickom roku dosiahne maximálnu výšku 70 000 korún. Poskytnutá čiastka bude viazaná na konkrétny účel, ktorý priamo súvisí so vzdelávaním a odborným rastom študenta. Program nie je určený na poskytovanie sociálnych štipendií.
O finančnú podporu sa môžu uchádzať študenti vysokých škôl a univerzít s prírodovedným, technickým, lekárskym, pôdohospodárskym, spoločenským a humanitným zameraním. Uchádzači o podporu budú pri posudzovaní svojich žiadostí zaradení do tematických skupín podľa zamerania. V každej z nich bude pracovať na tento zámer vytvorená samostatná hodnotiaca komisia zložená z učiteľa vysokej školy, odborníka z praxe a pracovníka, ktorý posúdi žiadosti aj v súvislosti so zahraničným štipendijným programom.
Študenti môžu žiadosti o finančnú podporu posielať do 15. mája na adresu Centra pre filantropiu, Medená 5, 811 02 Bratislava. Svoje otázky a pripomienky môžu telefonicky konzultovať na číslach 0905 313 313 a 02/5464 4682, ako aj písomne na e-mailovej adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., resp. osobne na Medenej 5 v Bratislave. Grantový program organizuje Konto Orange.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 18:17