StoryEditor

Kubiš chce koordináciu propagácie SR vo svete

13.01.2007, 19:20
Autor:
TASRTASR
Zlepšenie koordinácie na úrovni štátu pri propagácii SR v zahraničí chce v nasledujúcom období dosiahnuť minister zahraničných vecí Ján Kubiš. Doterajšie pôsobenie rezortov a rôznych organizácií považuje za mimoriadne roztrieštené.

Zlepšenie koordinácie na úrovni štátu pri propagácii Slovenska v zahraničí chce v nasledujúcom období dosiahnuť minister zahraničných vecí Ján Kubiš. Doterajšie pôsobenie rezortov a rôznych organizácií v tomto smere považuje za mimoriadne roztrieštené.
"V priebehu prvého kvartálu tohto roku zvolám poradu na vysokej úrovni všetkých tých, ktorí sú zainteresovaní do otázky propagácie Slovenska v zahraničí a na základe nej si potom vypracujeme stratégiu, ako budeme pokračovať ďalej," uviedol Kubiš pre TASR. Úvahy o vzniku agentúry, či výboru, ktorý by komplexne riadil prezentáciu krajiny vo svete, považuje minister zatiaľ za predčasné.
Vytvoriť orgán, ktorý by koordinoval propagáciu Slovenska, sa v predchádzajúcej vláde snažil vtedajší šéf diplomacie Eduard Kukan. Navrhoval vznik špeciálneho vládneho výboru, v ktorom by boli zástupcovia jednotlivých rezortov na ministerskej úrovni. Úlohou výboru malo byť zabezpečenie prípravy a odsúhlasenie vládnej stratégie prezentácie krajiny v zahraničí, koordinácia požiadaviek rezortov, priebežné schvaľovanie jednotlivých projektov a kontrola ich realizácie. Generálny sekretariát vládneho výboru mal fungovať v rámci rezortu zahraničia. S návrhom však zásadne nesúhlasilo ministerstvo hospodárstva pod vtedajším vedením Pavla Ruska.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 05:31