StoryEditor

Rybníček čaká v Prahe rybník

22.06.2006, 00:00

"Chceme byť šťukou v českom mediálnom rybníku. A Rybníček do takého rybníka patrí." Takto zdôvodnil "nákup" riaditeľa STV majiteľ novej českej televízie Febio TV Fero Fenič. Priznáva, že Rybníček bol od začiatku "jeho typ". V tomto duchu dokonca v Prahe vyberal aj sídlo pre svoju televíziu -- susedí s malým rybníkom. "Pán Rybníček bude mať na neho výhľad priamo zo svojej kancelárie," povedal Fenič v rozhovore pre HN.
Rybníček bude od 10. júla šéfovať televízii, ktorá by podľa Feniča "mala byť kdesi medzi verejnoprávnou a komerčnou". Rybníčka si vybral preto, že ako jediný v Česku a na Slovensku má skúsenosti s obidvoma druhmi televízie -- pred STV viedol TV JOJ. Febio TV má osloviť divákov vo veku od 15 do 55 rokov. "Bude to vysielanie pre výberovejšiu cieľovú skupinu. Určite tam nebudú telenovely," dodáva Fenič. V budúcnosti bude chcieť získať licenciu pre svoju televíziu aj na Slovensku. "Mám sen o česko-slovenskej televízii."
Rybníčka chcel pre svoju televíziu získať ešte pred voľbami. "Rokovali sme aj o tejto možnosti. Nechceli sme však destabilizovať situáciu pred slovenskými voľbami." Hoci Rybníček si počas riaditeľovania v STV musel vypočuť aj množstvo kritiky, Fenič ho chváli. "Z STV urobil televíziu pre všetkých, vrátil jej diváka. Ten jeho prínos si mnohí dnes možno ešte ani úplne neuvedomujú. " S rozpočtom, ktorý mal k dispozícii, urobil podľa neho v STV malý zázrak. V Rybníčkovi však vidí ešte väčší potenciál. "Bola by škoda, keby skončil v nejakej malej poradenskej firme." Rybníčkova reforma STV by sa podľa Feniča mohla stať vzorom aj pre verejnoprávnu Českú televíziu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 21:29