StoryEditor

Donovaly sú uzavreté pre nákladnú a kamiónovú dopravu nad 10 m

21.11.2005, 13:45
Autor:
TASRTASR

Všetky sledované cesty na území SR sú zjazdné, prevažne mokré. Od 8.40 hod je cesta I/59 - horský priechod Donovaly uzavretá pre nákladnú a kamiónovú dopravu nad 10 m dĺžky pre husté sneženie. Na rýchlostnej ceste R1 v úseku Trnava - Nitra sa miestami nachádzajú lokálne hmly s viditeľnosťou zníženou na 50 m.
Cesty v severnej a západnej časti Slovenska sú prevažne mokré, prípadne s pokrývkou čerstvého, miestami utlačeného snehu hrúbky maximálne dva cm, najmä v oblasti Žiliny, Prievidze, Levíc a na ceste I/67 medzi Rožňavou a horským priechodom Vernár.
Pri teplotách pohybujúcich sa v rozmedzí od -6 do +1 °C je počasie bez zrážok, respektíve so slabým snežením na západnom a strednom Slovensku. Vplyvom nízkych teplôt vzniká možnosť tvorenia sa námrazy, najmä na cestách vedúcich popri vodných tokoch, v tienistých miestach, mostných objektoch a na horských priechodoch. Vlhké až mokré horské priechody sú Havran, Branisko a Dargov.
Zasnežené úseky sú hlásené na horských priechodoch Šturec, Donovaly, Pezinská Baba, Homolka, Fačkov, Makov, Skýcov, Huty, Jasná, Vernár a Hnilec, kde sa nachádza vrstva utlačeného až zľadovateného snehu v hrúbke od 1 do 3 cm.
TASR získala informácie z internetovej stránky SSC.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 07:32