StoryEditor

Ministerstvo obrany nakúpi 300 tisíc párov ponožiek za 7,6 milióna

01.12.2006, 09:52
Autor:
TASRTASR

Ministerstvo obrany sa rozhodlo nakúpiť viac než 300 tisíc párov ponožiek pre príslušníkov Ozbrojených síl (OS) v hodnote približne 7,6 milióna korún. Pri aktuálnom počte okolo 16 500 vojakov na jedného príslušníka OS pripadá zhruba 18 párov ponožiek.
"Ponožky sú určené pre všetkých príslušníkov OS vrátane príslušníkov pôsobiacich v operáciách mimo územia SR. Konkrétny počet vojakov rezort nebude uvádzať. Potreba ponožiek závisí od konkrétnej spotreby na jedného vojaka," píše sa v reakcii, ktorú TASR zaslal hovorca ministerstva obrany Vladimír Gemela.
Výber dodávateľa bol realizovaný v súlade s platnými právnymi predpismi postupom nadlimitnej zákazky realizovanej verejnou súťažou, t.j. medzinárodným tendrom a zákazku získala spišskonovoveská firma Fintex.
Konkrétne ide o 245 tisíc párov ponožiek v kategórii letné, zimné, športové a k slávnostnej rovnošate v hodnote šesť a pol milióna korún, 13 tisíc párov ponožiek v kategórii termo letné kaki v hodnote 540 tisíc korún a 13 tisíc párov v kategórii termo zimné kaki v hodnote 621 tisíc korún.
Podľa reakcie ministerstva obrany je záručná doba tovaru 24 mesiacov. Nie je však možné stanoviť dobu používania ponožiek konkrétne u jednotlivého vojaka, pretože je to individuálne. "Ponožky slúžia svojmu účelu do doby, ktorá je priamo úmerná druhu použitia, početnosti ich výmeny a vynaloženej starostlivosti o ich údržbu," uvádza sa ďalej v reakcii.
Výsledkom obstarávania - verejnej súťaže na dodávku ponožiek bolo uzatvorenie rámcovej dohody v súlade so zákonom č. 25/2006 Z.z. na dobu štyroch rokov. Opätovná realizácia verejného obstarávania na dodávku ponožiek môže byť realizovaná aj pred ukončením platnosti rámcovej dohody, napríklad pri odstúpení od zmluvy jednej zo zmluvných strán, z dôvodu nových požiadaviek užívateľov na ponožky iných kvalitatívnych a materiálových parametrov ako sú ponožky určené predmetom uzavretej dohody.
Informácie o tendri na nákup ponožiek zverejnil internetový portál Úradu pre verejné obstarávanie. Podľa zverejneného materiálu bola zmluva na nákup vyše 300 tisíc párov ponožiek uzatvorená 21. septembra tohto roku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 03:33