StoryEditor

Polícia zadržala ďalších dvoch členov zločineckej skupiny na východnom Slovensku

06.05.2005, 14:56
Autor:
TASRTASR

Zásahová jednotka Úradu boja proti organizovanej kriminalite v stredu vo večerných hodinách zadržala ďalších dvoch z deviatich členov organizovanej zločineckej skupiny z východného Slovenska. SR Ide o Ľubomíra B. a Pavla K. z Košíc. Vyšetrovateľ už spracoval návrh na ich vzatie do väzby, informovala dnes Zuzana Kmeťová z MV SR.
Polícii sa v krátkom čase podarilo objasniť vraždu košického podnikateľa Jozefa Estóka a náhodného svedka udalosti Romana S., ktorá sa odohrala 23. apríla tohto roku v Košiciach. Z vraždy obvinila Košičanov Róberta N. a Jozefa L., ktorí čelia aj obvineniu z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných trestných činov.
Kmeťová informovala, že pri objasnení tejto vraždy Úrad boja proti organizovanej kriminalite objasnil aj ďalšie štyri vraždy a dva pokusy o vraždu, ktoré sa stali v rokoch 2001 až 2005. Polícii sa podarilo rozložiť rozsiahlu zločineckú skupinu pôsobiacu najmä v Košiciach a širšom okolí. Vyšetrovateľ obvinil celkom deväť osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestných činov vraždy a pokusu o vraždu a iných trestných činov. Vodcu skupiny - 30-ročného Róberta O. polícia zadržala priamo na pohrebe Jozefa Estóka a teraz je vo vyšetrovacej väzbe. Medzi deviatimi obvinenými sú aj Róbert N. a Jozef L.
V súčasnosti sú vo väzbe štyria z deviatich obvinených, pri ďalších troch vyšetrovateľ podal návrh na vzatie do väzby. Jedného z obvinených stíhajú na slobode. Po poslednom členovi zločineckej skupiny Róbertovi Č. polícia stále pátra.
Šiestim obvineným hrozí výnimočný trest, trom odňatie slobody na tri až 10 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 08:02