StoryEditor

Oproti minulému roku dovolenkuje na jeseň viac Slovákov

13.09.2007, 08:45
Autor:
SITASITA
Správanie slovenských dovolenkárov sa približuje európskym trendom, záujem o ponuku pobytov mimo letných prázdnin narastá. V kurze sú predovšetkým Egypt, Turecko, Tunisko a južné grécke ostrovy. Značne k tomu prispieva aj chladné septembrové počasie ...

Chladné počasie týchto dní privádza do pobočiek cestovných kancelárií množstvo záujemcov. Severoafrické krajiny ako Egypt a Tunisko či južné grécke ostrovy alebo Turecko sú pritom optimálnym riešením.

"Oproti minulému roku je predaj uvedených destinácií v priemere o 15 % vyšší, nakoľko si klienti uvedomujú prednosti "letnej dovolenky" počas jesenných mesiacov. Výhodou dovolenky v tomto období sú najmä stabilná prímorská klíma s príjemnými teplotami a teplým morom, menší počet dovolenkárov a až o tretinu nižšie ceny," konštatuje generálna riaditeľka CK SATUR Eleonóra Fedorová.
Jeseň však neláka len do Stredomoria, v októbri prichádza ideálne obdobie na dovolenku v exotike. "Očakávame zvýšený záujem nielen o tradičné destinácie - Kubu, Thajsko či Maurícius, iste sa presadí aj "znovuobjavená" Dominikánska republika či novinka Vietnam. V rámci Európy je nadchádzajúce obdobie ideálne na "eurovíkendy", čo je vlastne víkendové poznávanie európskych metropol. Už teraz vieme, že za poznaním či nákupmi s nami vycestuje minimálne o 10 % klientov viac ako vlani," uzatvára prognózu nadchádzajúceho obdobia Fedorová.

Aj hovorca CK Hydrotour Juraj Sliacky hovorí, že zaznamenali nárast predaja jesenných dovoleniek. "Ide najmä o egyptské destinácie, do nich budeme lietať až do konca roka," povedal Sliacky pre agentúru SITA. O náraste exotických dovoleniek však zatiaľ hovoriť nemohol, lebo katalóg, kde je uvedená ich ponuka, vychádza až v týchto dňoch. Eurovíkendy Hydrotour nerobí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 18:59