StoryEditor

SMER nevidíme dôvod, aby pokračoval trest za spoluprácu s SNS

06.09.2007, 16:40
Autor:
TASRTASR

Smer-SD nevidí žiaden dôvod, aby zo strany európskych socialistov pokračoval trest za to, že na základe výsledkov volieb a vôle občanov zostavil súčasnú vládu a že spolupracuje so Slovenskou národnou stranou (SNS).
"Medzi stranou SmerSD a PES (Stranou európskych socialistov) prebieha štandardná komunikácia," povedala dnes hovorkyňa strany Katarína Kližanová Rýsová.
Ako ďalej pokračovala, viac ako rok vládnutia dokázal, že Smer-SD je štandardnou politickou stranou sociálnodemokratického typu. "Rovnako jasne ukázal, že žiadne katastrofické scenáre sa na Slovensku neudiali," dodala.
Hovorca PES Julian Scola dnes pripomenul, že vzťah premiéra Roberta Fica k slovenským médiám nebude síce kľúčovým faktorom pri rozhodovaní o ďalšom osude Smeru, no môže zavážiť. V tejto súvislosti Rýsová podotkla, že vláda SR musí mať právo upozorňovať verejnosť na podozrenia z korupcie medzi novinármi, ako aj na porušovanie akýchkoľvek etických zásad žurnalistiky.
Strana európskych socialistov 4. októbra na zasadnutí svojho predsedníctva posúdi, či obnoví Smeru členstvo vo svojich radoch, ktoré 12. októbra minulého roka pozastavila z dôvodu vstupu do koalície s SNS. Vedenie socialistov tak podporilo návrh Socialistickej skupiny v Európskom parlamente, ktorá v júli 2006 odhlasovala vyvodenie dôsledkov zo zloženia novej koalície.
Pôvodne sa mala otázka členstva Smeru prehodnotiť v júni, predsedníctvo PES sa však v máji rozhodlo odložiť túto otázku na október, pričom tento krok odôvodnilo technickými a nie politicky motivovanými príčinami.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 23:03