StoryEditor

Zeman zatiaľ z Rozhlasovej rady neodstupuje, situáciu zvažuje

29.10.2007, 14:07
Autor:
SITASITA
Ľubomír Zeman zatiaľ Rozhlasovej rade oficiálne neoznámil, že by chcel odstúpiť z postu podpredsedu rady alebo by sa chcel vzdať členstva v rade, pre agentúru SITA to povedal predseda Rozhlasovej rady Vladimír Talian.

Reagoval tak na informácie, ktoré v sobotu a dnes priniesol denník Nový Čas. Podľa Taliana, ktorý o zverejnených informáciách so Zemanom už hovoril, je to pre Zemana ťažká situácia a zatiaľ nevie ako sa zachová.
Podľa informácií sobotňajšieho Nového Času vyplýva z dokumentov Ústavu pamäti národa, že Ľubomír Zeman bol agentom Štátnej bezpečnosti (ŠtB) s krycím menom Ivo. Nový Čas tvrdí, že mal donášať najmä na svojich kolegov z vtedajšieho Československého rozhlasu v Bratislave, kde pôsobil vyše 36 rokov a bol aj šéfom hudobnej redakcie. Zeman, známy aj ako autor hitov Elánu či Roba Grigorova, spoluprácu s ŠtB pre Nový Čas poprel s tým, že má platné lustračné osvedčenie podpísané federálnym ministrom vnútra Jánom Langošom. Členom Rozhlasovej rady a druhým podpredsedom je od začiatku marca 2006. Pôsobí v jednej zo súkromných televízií.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 20:33