StoryEditor

Nájomcovia z reštituovaných bytov obnovili protesty

03.03.2008, 10:27
Autor:
SITASITA

Nájomníci reštituovaných bytov budú v stredu opäť protestovať pred Úradom vlády. Dôvodom protestného zhromaždenia je iniciatíva ministra výstavby a regionálneho rozvoja Mariana Januška, ktorý opätovne predkladá na rokovanie vlády návrh zákona o ukončení niektorých nájomných vzťahov.

"Listom sme požiadali všetkých členov vlády, aby hlasovali proti predkladanému návrhu zákona. Ministra výstavby Mariana Januška sme požiadali o definitívne stiahnutie uvedeného zákona," informoval predseda občianskeho združenia Právo na bývanie Kristián Straka. Zároveň žiadajú vládu, aby sa zaoberala návrhom zákona "o zmiernení (vyrovnaní) následkov vydania a prevodu obytných domov," ktorý pripravilo OZ Právo na bývanie. Toto riešenie podľa Straku viedlo k spokojnosti tak vlastníkov ako aj dotknutých nájomcov.

Proti norme protestovali dotknutí občania 20. februára, keď mala návrh prerokovať vláda, z programu ho nakoniec stiahli. Návrh vtedy kritizoval aj premiér Robert Fico s tým, že štát bude naďalej určovať maximálnu výšku nájomného v uvedených bytoch a vláda nepripustí dereguláciu tohto nájomného. Občanov upokojovala aj ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 22:33