StoryEditor

Lídrom SNS do eurovolieb je Dušan Švantner

28.02.2009, 12:23
Autor:
TASRTASRSITASITA
Štátny tajomník Ministerstva dopravy pôšt a telekomunikácií Dušan Švantner je lídrom Slovenskej národnej strany (SNS) pre voľby poslancov do Európskeho parlamentu.

Uviedol to dnes na tlačovej konferencii po skončení rokovania rozšíreného Predsedníctva SNS v Bojniciach predseda strany Ján Slota. Nominovaných je dovedna 13 kandidátov. Na druhom mieste je poslanec Národnej rady SR Jaroslav Paška a na treťom štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Vladimír Čečot.

Ďalšími kandidátmi sú Daniel Plačko, Tatiana Poljaková, Štefan Zelník, Rafael Rafay, Emil Vestenický, Augustín Jozef Lang, Vladimír Bachar, Roman Sopka, Ján Stanecký a Stanislav Čečko.

Slota predpokladá, že vo voľbách by mohli uspieť dvaja až traja z nich. Vyslovil presvedčenie, že ich kandidátov ľudia budú akceptovať, pretože aj v Európskom parlamente budú presadzovať slovenské národné záujmy.

Prvá podpredsedníčka SNS Anna Belousovová v tejto súvislosti uviedla, že SNS bude robiť kampaň, aby občania k voľbám do EP pristupovali zodpovedne, predovšetkým aby prišli do volebných miestností. Rovnako to platí aj pre prezidentské voľby, v ktorých bude SNS podporovať súčasného prezidenta Ivana Gašparoviča, konštatovala Belousovová.

Ohľadom prezidentských volieb stojí Slovenská národná strana absolútne za kandidátom a súčasným prezidentom Ivanom Gašparovičom. Ak by voľby vyhrala podľa preferencií Gašparovičova najväčšia rivalka Iveta Radičová, bolo by to podľa strany pre Slovákov veľkým nešťastím.

Povedal jej predseda Ján Slota. Podľa neho sa Radičová ako správna zástupkyňa Slovákov diskreditovala tým, že bola predsedníčkou Správnej rady Nadácie otvorenej spoločnosti, ktorú podporoval maďarský finančník a filantrop George Soros.

Predseda strany zároveň informoval, že SNS počká s podaním podnetu v súvislosti so školským zákonom na Ústavný súd až po prezidentských voľbách. Dôvody, prečo sa tak vedenie strany rozhodlo, nechcel uviesť. SNS sa však nebude brániť ani tomu, ak takýto podnet podá ĽS-HZDS, pretože podľa Slotu je jedno, kto tak urobí. Na tlačovej konferencii predstavitelia SNS opätovne zdôraznili, že dôležité je, aby ÚS rozhodol, pretože tak ako tento zákon parlament prijal, je podľa nich nevykonateľný.
 

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 13:24