StoryEditor

Slovenský rozhlas zvýšil pokrytie Rádia_FM a Rádia Devín

23.11.2007, 18:01
Autor:
TASRTASR
Slovenský rozhlas (SRo) rozšíril pokrytie svojich staníc Rádio FM a Rádio Devín. Avizované spustenie vysielačov v študentských mestách sa realizovalo už počas tohto týždňa.

V Čadci, Žiline a Prešove boli spustené nové vysielače pre štvrtý okruh Slovenského rozhlasu - Rádio FM. "V Banskej Bystrici a Košiciach budeme zvyšovať výkon, pričom východoslovenská metropola bude mať zmenený aj kmitočet Rádia FM z pôvodných 101,3 na 101,2 MHz," vysvetľuje riaditeľ sekcie techniky Slovenského rozhlasu Róbert Oravec. Doplnil, že na vysielane Rádia FM sa môžu tešiť aj Zvolenčania. "Vysielanie štvrtého okruhu tu plánujeme spustiť ešte v decembri tohto roka na frekvencii 89,0 MHz," povedal.


Podľa riaditeľa Rádia FM Dušana Vanča je obnovenie vysielania v univerzitných mestách pre okruh veľmi pozitívne, pretože práve vysokoškoláci patria k značnej časti cieľovej skupiny rádia.


V Prešove bola taktiež spustená frekvencia pre Rádio Devín "Rovnako ako pri Rádiu FM, tak aj Devín bude mať zmenenú frekvenciu z 96,1 na 96,2 Mhz. V Košiciach bude mať zvýšený výkon. To plánujeme na december tohto roka," uzatvára Oravec.


TASR informovala Alexandra Štullerová Koreňová z oddelenia pre styk s verejnosťou SRo.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 15:08