StoryEditor

Gašparovič privíta svojho gréckeho partnera

14.09.2013, 11:51
Autor:
TASRTASR

Na Slovensko v nedeľu 15. septembra pricestuje na oficiálnu návštevu grécky prezident Karolos Papulias s manželkou Mariou Panu Papulia. Najvyššieho predstaviteľa Helénskej republiky pozval jeho slovenský partner Ivan Gašparovič. Ten navštívil Atény v novembri 2008. Grécku hlavu štátu budú sprevádzať aj viceministri zahraničných vecí a rozvoja.     

V pondelok 16. septembra sa Papulias v Bratislave okrem svojho slovenského náprotivku stretne aj s premiérom Robertom Ficom a primátorom hlavného mesta Milanom Ftáčnikom. Na ďalší deň bude diskutovať s ministrom zahraničných vecí Miroslavom Lajčákom a šéfom parlamentu Pavlom Paškom. Prezidenti spoločne otvoria v Slovenskom národnom múzeu výstavu fotografií "Akropola".     

Témou rozhovorov budú otázky bilaterálnej spolupráce, európska agenda a aktuálne zahraničnopolitické udalosti. Z Bratislavy sa v utorok 17. septembra popoludní presunie do Nitry. Na Nitrianskom hrade položí veniec k súsošiu svätých Cyrila a Metoda a prezrie si katedrálu sv. Emeráma. Stretne sa tiež s predsedom Nitrianskeho samosprávneho kraja Milanom Belicom. Návšteva sa symbolicky koná v čase 1150. výročia príchodu vierozvestcov Cyrila a Metoda na územie Veľkej Moravy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 09:59