StoryEditor

Hokej: Lintner odchádza z Fribourgu, lanári ho MoDo a Djurgarden

03.11.2005, 07:57
Autor:
TASRTASR

Dni slovenského hokejového obrancu Richarda Lintnera vo švajčiarskom klube HC Fribourg-Gottéron sú podľa všetkého zrátané. Majster sveta z Göteborgu je podľa informácií denníka Freiburger-Nachrichten na odchode z klubu, ktorého v súčasnosti sužujú finančné problémy, a hľadá si nový angažmán.
Vedenie Fribourgu je údajne nespokojné so slabou produktivitou ináč ofenzívneho zadáka, ktorý si v 16 zápasoch prebiehajúcej sezóny Nationalligy pripísal iba dva body za gól a asistenciu. Trénerovi Mikeovi McParlandovi sa nepozdáva ani jeho krytie protihráčov pred vlastnou bránkou. "U Lintnera sa naskytajú viaceré otázky. Pokiaľ však nenájdeme za neho náhradu, zostáva do reprezentačnej pauzy určite u nás," povedal pre švajčiarske periodikum kouč Fribourgu.
Ako uvádza denník Aftonbladet, trenčiansky rodák by sa mohol po roku a pol vrátiť do najvyššej švédskej súťaže. Čoskoro 28-ročný obranca v Elitserien naposledy pôsobil v ročníku 2003/2004 v Djurgardene, dva roky predtým obliekal dres MoDo. Práve tieto dva popredné kluby prejavili o jeho služby eminentný záujem. "Rokoval som s troma švédskymi klubmi ohľadom Lintnera," potvrdil pre Aftonbladet Johan Strömberg, Lintnerov agent.
Člen All-star tímu MS 2002, ktorý má skúsenosti zo 112 zápasov NHL v dresoch Nashvillu, New Yorku Rangers a Pittsburghu, strávil vo Fribourgu celý lockout. V sezóne 2004/2005 nazbieral spolu 11 bodov (2+9) v 23 zápasoch základnej časti, kým jeho rozlet nepribrzdilo zranenie, z ktorého sa vyliečil až tesne pred štartom tohtoročných MS vo Viedni.
Okrem Lintnera opúšťa Fribourg aj fínsky útočník Hannes Hyvönen. Bývalý krídelník Columbusu mieri do Jokeritu Helsinki.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 12:51