StoryEditor

Výstavbu košickej Steel Arény nič neohrozuje

18.10.2005, 15:12
Autor:
TASRTASR
Na výstavbe košickej hokejovej Steel Arény panuje neustále čulý pracovný ruch, stále platí, že do prevádzky má byť spustená vo februári 2006. A už 5. marca by sa v nej mal odohrať zápas ST extraligy so Zvolenom.

Na výstavbe košickej hokejovej Steel Arény panuje neustále čulý pracovný ruch, stále platí, že do prevádzky má byť spustená vo februári 2006. A už 5. marca by sa v nej mal odohrať zápas 53. kola ST extraligy HC Košice - HKM Zvolen a následne tam Košičania majú odohrať už aj celé play off sezóny 2005/2006.
"Dátum, ktorý sme odprezentovali, je stále aktuálny. Naším spoločným cieľom je hrať posledný duel základnej časti v novej aréne a dokonca sa už pracuje v tejto súvislosti aj na programe," uviedol pre denník Korzár viceprezident združenia Košická aréna, viceprezident spoločnosti U.S. Steel Košice i súčasne aj HC Anton Jura. Ako ďalej povedal, na stavbe v priemere pracuje 50 až 70 ľudí aj počas víkendov. "Najnovšie sa už dokončilo dobetónovanie ľadovej plochy, uložili sa potrubia a taktiež izolácia na chladiarenský podklad. Pracuje sa na zavedení klimatizovanej jednotky, dokončujú sa skladovacie priestory, do ktorých by sa čoskoro mala dostať nahraditeľná palubovka. Zároveň finišujú práce na Sky boxoch, sociálnom zázemí a šatniach. Hotová je už farebná úprava, čierno-sivo-modré prevedenie je myslím si vydarené a momentálne sa už len dosadzujú okná, vstupná brána, lebo zvonku to, aj vzhľadom na zhoršujúce sa počasie, potrebujeme uzatvoriť," konštatoval Anton Jura.
Podľa neho sa košický štadión čoraz viac začína približovať maketám a projektom. "V súčasnosti sa riešia vstupné a výstupné koridory, všetko je robené tak, aby sa hľadisko vyprázdnilo čo najrýchlejšie. Ani pri 9-tisícovej návšteve by sa pri vstupnej bráne nemali tvoriť zápchy," konštatoval ďalej Anton Jura.
Objem prostriedkov na dostavbu sa vraj mimoriadne nezmenil, k viackrát avizovaným 360 miliónom korún vraj niečo pribudlo a ešte aj má pribudnúť. "Zo SZĽH sme dostali 10 miliónov a stále sme v kontakte s vládou SR. Veríme, že nejakou čiastkou nás podporí," uzavrel Anton Jura.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 11:59