StoryEditor

NHL: Handzuša budú vo Philadelphii častejšie nasadzovať do presiloviek

03.11.2005, 07:00
Autor:
TASRTASR

Pri absencii kapitána Keitha Primeaua plánujú dať v klube NHL Philadelphia Flyers viac priestoru v presilovkách slovenskému hokejistovi Michalovi Handzušovi.
Generálny manažér Flyers Bob Clarke údajne sám požiada trénera Kena Hitchcocka, aby nasadzoval 28-ročného centra častejšie do presilových hier. "Michal sa v hre v početnej výhode veľmi zlepšil. Jednu dobu sa nám skôr javil ako špecialista na oslabenia a hráč, ktorý sa vyžíva v osobných súbojoch, no postupne zisťujeme, ako skvele vie zahrať aj v presilovke," uviedol Clarke pre denník Philadelphia Inquirer.
Urastený útočník, ktorý v uplynulej sezóne pomohol HKm Zvolen k postupu do finále ST extraligy, pravidelne nastupoval v presilovkách ešte počas pôsobenia v St. Louis, kde boli jeho spoluhráčmi krajania Pavol Demitra a Ľuboš Bartečko, či prípadne Nemec Jochen Hecht. Handzuš v aktuálnom ročníku hrá v presilovkovej formácii priemerne 3 minúty a 57 sekúnd za zápas, z útočníkov dostávajú viac šancí švédsky konštruktér Peter Forsberg, strelecky prebudený Simon Gagne, bývalý kanonier Bostonu Mike Knuble a ešte aj nováčik Mike Richards.
Handzuš je rád, že teraz dostane viac priestoru na ľade, nevadí mu pritom ani menšie zranenie lakťa, pre ktoré vynechal posledný tréning. "V zápale boja nemyslíte na takéto veci. Bolí to, ale dokážem sa s tým vysporiadať," dodal Banskobystričan.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 02:39