StoryEditor

Box: Slováci sa rozlúčili so sezónou triumfom nad Maďarskom

15.12.2005, 10:51
Autor:
TASRTASR

Slovenskí reprezentační boxeri sa rozlúčili so sezónou bez medailového zisku na vrcholnom podujatí cenným domácim víťazstvom nad Maďarskom (12:8). Podľa reprezentačného trénera Tibora Hlavačku sa Slováci chcú odraziť práve od tohto výsledku do novej sezóny, v ktorej budú vrcholom majstrovstvá EU a majstrovstvá Európy.
"Tak v prvom rade nás teší, že sme sa so sezónou rozlúčili výhrou nad kvalitným Maďarskom. V dvoch zápasoch sme dokonca zvíťazili v 2. kole RSC vďaka Parlágimu (-51 kg) a Slizovi (-91 kg).
Navyše, svoj súboj s aktuálnym majstrom sveta vyhral aj Vaňo, ktorý zdolal favorizovaného Zolda 30:22 na body a to sme skutočne nečakali. Očakávané body získali aj Pavol Hlavačka a Rudolf Dydi, ktorí boli v tejto sezóne našimi najväčšími želiezkami, no ani oni na šampionátoch cenné kovy nezískali," vrátil sa k stredajšiemu Memoriálu Dušana Rybanského v ŠH Mladosť.
Nielen pre slovenských pästiarov je stále najväčšou brzdou vo vývoji nedostatočná konkurencia, najmä vo vyšších váhových kategóriách. Napriek tomu verí priekopník nitrianskeho boxu Hlavačka senior, že box pod Tatrami má reálne ambície.
"Aj zápas s Maďarskom, v ktorom sme skúšali aj medzinárodne neskúsených borcov potvrdil, že máme na čo stavať. Samozrejme, chýbajú nám trochu úspešné vzory, ktoré by viedli mladých pri napredovaní. V mladších kategóriách medzi juniormi a kadetmi ešte obstojíme, avšak musíme pridať v seniorských súťažiach. V tejto sezóne nás čakajú májové majstrovstvá EU v Maďarsku a v júli ME v Plovdive. Veríme, že sa nám podarí tam získať aj nejakú medailu," dodal tréner národného tímu Hlavačka.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
09. máj 2024 02:02