StoryEditor

Tretia prehra slovenskej hokejovej dvadsiatky

30.12.2006, 19:43
Autor:
SITASITA

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov prehrala aj svoj tretí duel na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie vo Švédsku, keď v sobotňajšom zápase A-skupiny podľahla rovesníkom z USA vysoko 1:6 (0:2, 0:2, 1:2). Slováci sú tak bez bodu na poslednom 5. mieste A-skupiny a budú hrať s určitosťou v skupine o záchranu, do ktorej si neprenášajú ani bod. Posledný duel v skupine odohrajú zverenci Jána Jaška na Silvestra v nedeľu 31. decembra, keď o 13.00 h nastúpia proti Kanade.

MS do 20 rokov - A-skupina /Leksand/:
USA "20" - Slovensko "20" 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Góly: 7. Kane (Skille, Chorney), 15. J. Johnson (Mueller, Gerbe), 25. Kane (Gerbe), 29. E. Johnson (Gerbe, Kane), 42. Mueller (E. Johnson), 50. van Riemsdyk (Abdelkader, Geoffrion) - 50. J. Mikúš (Korenko)
Vylúčení: 11:10 na 2 min, navyše: Skille 10 min za nešportové správanie - T. Marcinko 10 min za napadnutie zozadu, Rumpel 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kurmann (Švajč.) - Balaberda (Kan.), Takula (Švéd.)

Zostava SR: Maček (29. Konrád) - Brňák, V. Mihálik, Korenko, Gründling, Valach, Cuník, Beňa, Magušin - Šinkovič, T. Marcinko, J. Mikúš - Buc, Záborský, M. Bartánus - O. Mikula, D. Skokan, Rumpel - Drábek, Bližňák, Thémar

Súboj dvoch tímov, ktoré sa v doterajšom priebehu šampionátu netešili z víťazstva, začali síce Slováci aktívne, ale Američania, ktorí sa v prvých minútach nevedeli presadiť cez útočnú modrú, napokon otvorili skóre. V 7. min využili hokejisti USA hneď svoju prvú presilovku, keď z ohňa striel sa ujala tá Kaneho. Vyrovnať mohli Bartánus, Záborský, Rumpel i Buc, ale stroskotali na Frazeem, ktorý absolvoval premiéru na šampionáte. Američania hrali kombinačne a boli individuálne vyspelejší. V 15. min prešiel slovenskou obranou Mueller a švih voľného Jacka Johnsona skončil v sieti. Hokejisti USA v druhej časti ešte pridali na dôraze a začali kontrolovať priebeh duelu. Slováci navyše doplácali na vylúčenia. V 25. min sa Kane v presilovke šikovne dostal až pred slovenskú bránku a upravil už na 3:0, aby o štyri minúty neskôr sa predviedla aj jednotka posledného draftu Eric Johnson a pri presilovke skončilo jeho nahodenie až v sieti. Do slovenskej bránky sa potom postavil Konrád, aby trochu upokojil svojich spoluhráčov. Slováci zlyhávali v prechode do útoku, často chybili pri rozohrávkach. Už na 5:0 zvyšoval v 42. min šikovným tečom Mueller. Mladí slovenskí hokejisti sa potom ubránili početnej prevahe súpera o dvoch hráčov, aby v polovici tretej tretiny namieril Mikúš pomedzi ruku a telo amerického gólmana do siete - 5:1. Na ľade bolo horúco, trestné lavice boli v plnej permanencii a tresty pribúdali na oboch stranách. Na konečných 6:1 pečatil v 57. min voľný Van Riemsdyk, ktorý pohotovo zavesil puk do slovenskej bránky.

Hlas:
Ján Jaško (tréner SR "20"): "Dnes sme doplatili na vylúčenia. Američania boli veľmi efektívni, z minima vyťažili maximum a vyšli im najmä presilové hry. My sme si vypracovali dostatok šancí, najmä v prvej tretine, ktorá bola veľmi vyrovnaná, ale opäť sa ukázala najväčšia slabina tohto výberu, ktorou je premieňanie príležitostí. Teraz nás po súboji na Silvestra s Kanadou čaká boj o záchranu. Bez bodu to bude veľmi ťažké, ale pokúsime sa tím postaviť na nohy a ešte zabojovať."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 12:14