StoryEditor

Podľa prezidenta HKM Zvolen R. Mráza je Križan stále hráčom Zvolena

22.04.2005, 15:49
Autor:
TASRTASR

Týždeň po skončení dramatického vyvrcholenia playoff hokejovej extraligy, v ktorom vo finálovej sérii zdolal bratislavský Slovan 4:3 na zápasy HKM Zvolen, sa pod Pustým hradom rozhýbali prestupové rošády s hráčmi. Prvý veľký prestup sa rysuje v súvislosti s brankárom reprezentácie Karolom Križanom. Ak sa jeho kontrakt z pohľadu švédskeho klubu Elitserien MoDo Hockey považuje za hotovú záležitosť, prezident HKM Zvolen Róbert Mráz celú záležitosť vníma ako otvorenú.
"Križan je stále naším hráčom. V zmluve sme však deklarovali, že ak by sa mu naskytlo zvonka zaujímavé angažmán, tak môže kedykoľvek odísť. Zatiaľ sme spolu nehovorili, len viem, že prostredníctvom jeho agenta nastali rokovania. Po splnení určitých podmienok nebudeme Križanovi v jeho prestupe klásť prekážky."
HKM Zvolen pohyb na brankárskom poste predvídal. Róbert Mráz: "Od 1. mája k nám definitívne príde brankár Šimonovič. Samozrejme, pohyb v kádri bude výrazný, predpokladáme, že vrátane B-tímu by od nás malo odísť zo 10-11 hráčov. Čo sa týka hráčov NHL prvého útoku Zedníka, Handzuša a Országha, v pondelok na spoločnom obede sme jasne prejavili záujem, aby za nás hrali aj naďalej. Ak sa začne sezóna v NHL, čo si myslím, že je pravdepodobné, musíme sa bez nich zaobísť, a preto hľadáme ďalšie možnosti ako ich nahradiť. Za hráčov povedal svoj názor Michal Handzuš s logickým argumentom, že je ešte predčasné o tom hovoriť."
Podľa slov prezidenta HKM Róberta Mráza je jasné, že Zvolen nemôže pri prestupoch svojich naj-hráčov konkurovať lukratívnym ponukám zo zahraničia. "V každom pripade sa však pokúsime v nadchádzajúcej sezóne napraviť to, čo sa nám nepodarilo. Tréner Ján Jaško má s nami podpísanú zmluvu na tri roky a o jeho ďalšom zostávajúcom ročnom pôsobení u nás nevznikli žiadne pochybnosti."
Karol Križan o svojom vraj hotovom prestupe do švédskeho MoDo nič nevie. "Som z toho prekvapený, pretože viem, že niektoré veci sa ešte nedotiahli. Podľa mňa je to všetko v surovom stave, treba si počkať zopár dní. V každom prípade by som chcel, aby sa to uzavrelo pred majstrovstavmi svet a aby som mal pokoj. S mojím odchodom zo Zvolena sa spája snaha skúsiť si v zahraničí niečo iné."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 17:38