StoryEditor

Luongo Vancouver nezachránil, Anaheim v semifinále

04.05.2007, 12:11
Autor:
SITASITA

Káčeri z Anaheimu sú prvými finalistomi Západnej konferencie NHL, keď v piatom stretnutí semifinálovej série zdolali Vancouver 2:1 po dvojnásobnom predĺžení a celú sériu vyhrali hladko 4:1. Súperom "Ducks" v boji o finále play off bude lepší z dvojice Detroit - San Jose (stav série 2:2).
Hráči Anaheimu boli počas celého zápasu aktívnejší a hostí dlho držal v hre iba brankár Luongo. Na pomer striel vyhral domáci tím jasne 63:27, no góly sa rodili ťažko. O všetky tri sa napokon postarali premiéroví strelci v tohtoročnom boji o Stanleyho pohár. Skóre otvoril v úvode druhej tretiny Samuel Pahlsson. Gólman Vancouvru sa dosť hneval na rozhodcov, pretože tesne predtým ho v bránkovisku hokejkou atakoval Moen. Zakrátko mali Canucks šancu vyrovnať, no z presilovky piatich proti trom vyťažili iba žŕdku, ktorú nastrelil obranca Sami Salo. Hosťom sa napokon podarilo vyrovnať v polovici tretej tretiny, keď strelu Greena dorazil do siete Alexander Burrows. Luongo sa na začiatku prvého predĺženia pre problémy s výstrojom nechal vystriedať a na tri a pol minúty ho nahradil Dany Sabourin. Ten musel počas krátkeho času likvidovať päť striel domácich. Rozhodnutie priniesla až 85. min, v ktorej Luonga prestrelil skúsený Scott Niedermayer. K prvému gólu v tohtoročnom play off mu dosť pomohol jeho brat Rob. "Môj brat odviedol skvelú prácu pri napádaní a puk šťastne doputoval ku mne. Snažil som sa rýchlo švihom vystreliť a brankár asi puk dobre nevidel," komentoval svoj víťazný zásah kanadský obranca. Strážca svätyne Vancouvru pripustil svoju chvíľkovú nepozornosť. "Myslel som si, že ten zákrok pri mantineli bol lakťom, a preto som sa na okamih obzrel na rozhodcu. Scott je veľmi prefíkaný a veľmi rýchlo vystrelil. Keď som obrátil hlavu, už som videl iba letiaci puk a nestihol zareagovať," vyjadril sa Roberto Luongo.
Hoci Anaheim vyhral sériu hladko, okrem prvého zápasu sa všetky štyri nasledujúce skončili rozdielom jediného gólu. "Káčeri" až šesť z ôsmich víťazstiev v tohtoročnom play off dosiahli najtesnejším rozdielom. Hokejisti Vancouvru zatiaľ držia rekord v počte predĺžení, keď až v šiestich prípadoch dotiahli duel do nadstaveného času. Pamätné je najmä ich víťazstvo nad Dallasom, ktoré dosiahli v štvrtom predĺžení.

Západná konferencia - semifinále:
Anaheim - Vancouver 2:1 po dvojnásobnom predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0) - konečný stav série 4:1
Góly: 21. Pahlsson (Moen, R. Niedermayer), 85. R. Niedermayer - 52. Burrows (Green, Reid). Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 63:27. Brankári: Giguere - Luongo (61.-64. Sabourin). Diváci: 17 407.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 13:27