StoryEditor

Tenis: Ljubičič chce zakončiť úspešný rok triumfom v Davisovom pohári

18.11.2005, 07:00
Autor:
TASRTASR

Chorvátsky tenista Ivan Ljubičič chce zakončiť najúspešnejšiu sezónu vo svojej doterajšej kariére triumfom v Davisovom pohári. Rodák z Banja Luky začne po návrate z Turnaja majstrov v Šanghaji s intenzívnou prípravou na finálový duel prestížnej tímovej súťaže proti Slovensku (2.-4. decembra v SIBAMAC aréne bratislavského NTC).
"S touto sezónu môžem byť nadmieru spokojný. Prvýkrát som ukončil rok v Top ten rebríčka ATP, prebojoval som sa na prestížny Turnaj majstrov, kde som dokázal vyhrať aspoň jeden zápas. K úplnej spokojnosti mi chýba už iba víťazstvo v Davisovom pohári, to by bola čerešnička na torte," povedal Ljubičič, ktorý má v aktuálnej edícii Davisovho pohára stále šancu vyrovnať rekord legendárneho Johna McEnroa. Americký búrlivák v roku 1982 vyhral spolu 12 duelov vo dvojhre i vo štvorhre a rozhodujúcou mierou prispel k zisku "šalátovej misy" pre zámorsku veľmoc.
"Pred semifinálovým zápasom proti Rusku v Splite som novinárom povedal, že o podobné rekordy sa vôbec nestarám. Prvoradé je pre mňa víťazstvo tímu, v každom daviscupovom dueli je základnym predpokladom úspechu zisk troch bodov. Verím, že vo finále proti Slovensku uspejeme a ja si budem môcť povedať, že tento rok bol jednoducho fantastický. Chorvátsko je malou krajinou so štyrmi miliónmi obyvateľov a už postup do finále prestížnej súťaže je pre nás obrovským úspechom. V Bratislave urobíme všetko pre to, aby sme využili historickú šancu," dodal Ljubičič.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 16:10