StoryEditor

Bayern má šancu revanšovať sa AC Miláno za debakel

09.03.2007, 13:40
Autor:
SITASITA
V nemeckom klube Bayern Mníchov vyvstali okamžite po piatkovom aténskom žrebe dvojíc štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2006/2007 nepríjemné a zároveň motivujúce spomienky na osemfinále edície 2005/2006.

V nemeckom klube Bayern Mníchov vyvstali okamžite po piatkovom aténskom žrebe dvojíc štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2006/2007 nepríjemné a zároveň motivujúce spomienky na osemfinále edície 2005/2006. Bavori totiž vtedy podľahli talianskemu AC Miláno celkovo 2:5. Držitelia štyroch trofejí z najprestížnejšej európskej klubovej súťaže doma remizovali s "rossoneri" 1:1. Zaujímavosťou je, že góly strieľali Michael Ballack a Andrij Ševčenko, medzičasom zhodne hráči londýnskej Chelsea. V odvete na San Sire však Bayern utrpel debakel 1:4. "Bolo to viac než neslávne, takže teraz máme čo naprávať," vyhlásil predseda predstavenstva Karl-Heinz Rummennige a dodal: "Navzájom sa poznáme veľmi dobre. Za výhodu považujem skutočnosť, že tentokrát my budeme mať v odvete výhodu domáceho trávnika. Počkajme si, či po štvrťfinále budeme môcť ďalej snívať o úspechu."
Stredopoliar Mark Van Bommel povedal: "Nie je to práve vytúžený súper, ale ani proti mnohým ďalším mužstvám by sme to nemali jednoduché. Výhodou určite je, že odvetu budeme hrať doma. AC Miláno bude náročným protivníkom - dokáže potrestať každé zaváhanie. Možno je dobré, že nás vlani vyradili. Teraz totiž budeme hrať pod trochu menším tlakom. Ešte predtým sa však musíme sústrediť na zápasy bundesligy." Mníchovčania, ktorí sa v LM naposledy presadili v roku 2001, v domácej najvyššej súťaži minulý víkend vďaka zaváhaniam Schalke 04 i Stuttgartu opäť pomerne reálne prenikli do boja o svoj 21. titul a kríza z konca éry kouča Felixa Magatha sa zdá byť minulosťou. Pod taktovkou Ottmara Hitzfelda, ktorého vedenie tímu aj prostredníctvom pochvalných výstupov v médiách "láme" na predĺženie pôsobenia, na kontinentálnej scéne vyradili Real Madrid (2:3 na štadióne Santiaga Bernabeua, 2:1 v Allianz Arene).
AC Miláno tesne prešlo cez škótsky Celtic Glasgow (0:0, 1:0) a v tabuľke Serie A momentálne figuruje na nie príliš lichotivom šiestom mieste. Šesťkrát v LM víťazné mužstvo z mesta módy môže čerpať sebavedomie z priaznivej bilancie proti "Die Roten": z doterajších 8 duelov totiž zaznamenalo 6 triumfov, jednu remízu a len jednu prehru (skóre 13:6). "V osudí bolo veľa ťažkých súperov, takže tento žreb napokon nie je až taký zlý. Bolo by horšie, keby sme dostali AS Rím alebo Manchester United. Bayern je tímom s obrovskou tradíciou, veľmi silný a atleticky výborne pripravený. Počas zimy mali nejaké problémy, už sa však z toho asi dostali. Budú to dva veľmi vyrovnané zápasy," odhadol tréner milánskeho klubu Carlo Ancelotti. Postupujúci si v semifinále zmeria sily s úspešnejším z dvojice AS Rím - Manchester United, pričom bude začínať na ihrisku protivníka.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 07:32