StoryEditor

Vrba: "Pre Artmediu je tento zápas dôležitejší ako pre nás"

16.03.2007, 13:30
Autor:
SITASITA

V nedeľu v tradičnom predpoludňajšom čase o 10.30 h je za bratislavským Starým mostom na programe topšláger doterajšieho programu jarnej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2006/07 - skupiny o titul. V priamom súboji o prvú priečku sa v 3. kole nadstavbovej časti stretnú Artmedia Bratislava a MŠK Žilina, a aj keď po tomto stretnutí zostane do konca súťaže ešte 11 kôl, môže nedeľňajší duel čo-to napovedať o tohtoročnom majstrovi. Ani jedno z týchto dvoch mužstiev zatiaľ na jar nestratilo bod, lepšie sú však na tom hráči spod Dubňa, ktorí majú pred Petržalčanmi stále trojbodový náskok. V prípade víťazstva sa môžu svojmu prakticky už jedinému konkurentovi v boji o titul (tretí Ružomberok stráca na Žilinu už "nedostihnuteľných" 18 bodov) vzdialiť na rozdiel šiestich bodov. Zverencov trénera Štefana Horného budú navyše hostiť v sobotu 12. mája v 10. kole nadstavbovej časti na domácej pôde.
"Spokojný by som bol určite s tým, keby sme si do Žiliny odvážali nejaké body. Samozrejme, záleží aj na priebehu zápasu, pretože si myslím, že pre nás tento duel nie je až taký dôležitý ako pre Petržalku. Ak by sme prehrali, ešte stále máme v odvete k dispozícii výhodu domáceho prostredia a nemyslím si, že by toto stretnutie bolo rozhodujúce pre konečný stav tabuľky," povedal v rozhovore pre agentúru SITA český kormidelník v službách Žilinčanov Pavel Vrba. K duelu ďalej poznamenal, že by mal byť rozhodne magnetom pre divákov. "Hrá predsa druhý s prvým, takže aj návšteva v hľadisku by mala tomu zodpovedať. Dúfam, že príde veľa fanúšikov. Aj z hľadiska hernej kvality by tento zápas mal mať potrebné parametre a ja verím, že my k tomu prispejeme svojím dielom." Vrba bude mať v Bratislave k dispozícii kompletný káder okrem zraneného Princea Oforiho. "Môžeme mať výhodu v tom, že náš káder je stabilizovanejší, že v Petržalke majú problémy so zraneniami a kartami, no aj oni budú dostatočne motivovaní. A zároveň určite sami cítia, že tento duel je pre nich veľmi dôležitý. Domáci nás môžu prekvapiť zložením základnej jedenástky. Inak si myslím, že sa navzájom, predovšetkým z hľadiska hráčskych kvalít, poznáme veľmi dobre," uviedol P. Vrba a ešte dodal: "Jedinou zmenou v našej príprave na tento zápas bolo, že sme tréningy presunuli na 10.30 h, aby sme sa prispôsobili času zápasu. Po sobotňajšom predpoludňajšom tréningu odchádzame o štvrtej popoludní do Nitry, kde prespíme a ráno sa presunieme do Bratislavy."
Rovnako ako v Žiline, ani za Starým bratislavským mostom nevenovali nedeľňajšiemu súboju špeciálnu pozornosť v tréningu. "Pripravovali sme sa ako na každého iného súpera, pretože v každom zápase, ktorý vyhráte, získate tri body. Aj keď je pravda, že tieto sú dôležitejšie. Osobne si želám, aby vydržalo počasie, a aby prišla solídna divácka návšteva. Navyše je to v televízii, takže aj my, aj Žilina, sa dúfam prezentujeme dobrým výkonom," uviedol pre agentúru SITA manažér Artmedie Petr Kašpar.
Tréner Štefan Horný nebude môcť v nedeľu počítať s dvojicou Peter Burák a Karim Guédé, ktorí budú stáť pre štyri žlté karty. "Je to škoda, pretože v posledných zápasoch mali obaja dobrú formu. V kádri máme aj drobné zranenia, všetci však určite budú chcieť v nedeľu hrať, a preto dúfam, že sa dajú do poriadku," povedal Kašpar, podľa ktorého bude výsledok šlágra 3. kola závisieť predovšetkým od momentálnej formy: "Obaja sa veľmi dobre poznáme, ťažko sa navzájom ešte niečím prekvapíme. Spokojní budeme samozrejme len s víťazstvom, pretože potom by sme sa dotiahli bodovo na Žilinu. Zápas nemá vyloženého favorita, možno bude pre nás miernym pozitívom domáce prostredie, pretože chlapci nebudú takí spútaní. Prehra by asi veľa napovedala, ten bodový rozdiel by už bol značný, ale aj tak by sme mali pred sebou ešte dosť zápasov."
V nedeľňajšom stretnutí, ktoré povedú maďarskí rozhodcovia na čele s hlavným arbitrom Viktorom Kassaiom, dôjde aj k zaujímavej konfrontácii na lavičkách oboch mužstiev. Proti sebe sa totiž postavia tréneri, ktorí sa už v utorok stretnú v bratislavskom hoteli Holiday Inn, aby spolu s reprezentačným kormidelníkom Jánom Kocianom viedli slovenský národný tím vo dvoch zápasoch kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2008 proti Cypru a Írsku. Hlavný kouč Žiliny Pavel Vrba, ako aj asistent Artmedie Karol Brezík figurujú totiž v pozíciách asistentov trénera A-tímu SR Jána Kociana.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 23:53