StoryEditor

Gajdošová so Santangelovou, Suchá čaká na súperku

05.02.2007, 07:01
Autor:
SITASITA

Z dvoch slovenských tenistiek, ktoré sa predstavia v hlavnej súťaži dvojhry na budúcotýždňovom turnaji WTA Tour Pattaya Women´s Open presented by TAT (Tier IV, dotácia 170 000 USD, tvrdý povrch) v thajskej Pattayi pozná svoju súperku v 1. kole zatiaľ iba Jarmila Gajdošová. Aktuálne 88. hráčka v počítačovom poradí bude pri svojej lokálnej premiére už v pondelok nie pred 9.10 h SEČ čeliť tretej nasadenej Talianke Mare Santangelovej (41. v renkingu). Devätnásťročná Bratislavčanka sa s 25-ročnou rodáčkou z Latiny v minulosti nestretla.
Dvadsaťšesťročná Novozámočanka Martina Suchá (98. na rebríčku WTA Tour), ktorá na tomto podujatí štartuje už po piaty raz (trikrát uhrala 2. kolo), a to po piatich rokoch odmlky, si zmeria sily s niektorou z úspešných kvalifikantiek a potom by jej hrozila jednotka singlového žrebu Francúzka Marion Bartoliová. Suchá spozná súperku až po pondelňajšom finálovom 3. kole kvalifikácie. Do úvahy prichádzajú: Melinda Czinková (Maď.), Noppawan Lertcheewakarnová (Thaj.), Šengnan Sun (Čína), Andreja Klepačová (Slovin.), Tzipora Obzilerová (Izr.), Nudnida Luangnamová (Thaj.), Meng Juan (Čína) a Sophie Fergusonová (Austr.). Dvojkou "pavúka" je Ruska Maria Kirilenková. Vlani víťazná Izraelčanka Šahar Peerová svoj titul neobhajuje.
Gajdošová i Suchá budú v Pattayi účinkovať aj vo štvorhre. Gajdošová spolu s Chorvátkou Jelenou Kostaničovou-Tošičovou ako štvorky žrebu nastúpia nie skôr ako v utorok proti rakúsko-maďarskému tandemu Sybille Bammerová, Melinda Czinková. Suchá a domáca Napaporn Tonsaleeová ako držiteľky voľnej karty narazili na prvé nasadené - Taiwančanky Jung-jan Čan, Čia-jung Čuang, finalistky štvorhry žien na Australian Open 2007. Zápas je na programe už v pondelok približne po 13.00 h SEČ.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 13:15