StoryEditor

Juraj Bača opäť v nominácii na majstrovstvá sveta

13.09.2007, 13:49
Autor:
SITASITA
V pondelok 17. septembra odcestuje do austrálskeho Sydney 28-členná výprava slovenských vodákov, ktorí budú v neďalekom olympijskom areáli v Penrithe štartovať na blížiacich sa majstrovstvách sveta dračích lodí.

Šampionát sa uskutoční od štvrtka 20. do nedele 23. septembra. V slovenskej zostave sa objavilo viacero súčasných i bývalých reprezentantov v rýchlostnej kanoistike. Nechýba v nej strieborný medailista z tohtoročných MS v nemeckom Duisburgu v C na 1000 m Marián Ostrčil, ani šesťnásobný majster sveta v K2 a K4 z rokov 1998 - 2003 a bronzový medailista z OH 2004 v Aténach Juraj Bača, zo súčasných reprezentantov sú v zozname kanoisti Daniel Biksadský, kajakári Ladislav Belovič, Juraj Lipták, Erik Noskovič, Andrej Wiebauer, ale aj maratónec Marián Lachkovič či kajakárka Lucia Kvetáková a ďalší. Už z toho vidieť, že ambície slovenskej výpravy sú vysoké, určite sa nebudú chcieť vrátiť bez vzácneho kovu.

Nominácia SR na MS dračích lodí:
Juraj Bača, Karol Becker, Ladislav Belovič, Ivan Bednárik, Vladimír Buchan, Daniel Biksadský, Ján Divinec, Maroš Dvorský, Peter Gajdošík, Miloš Gašparík, Ondrej Gossanyi, Mário Hoffmann, Milan Kmiť, Rastislav Kužel, Marián Lachkovič, Juraj Lipták, Matej Mičušík, Ľubomír Nemec, Erik Noskovič, Marián Ostrčil, Štefan Paraszka, Peter Pecsuk, Marek Puskajler, Andrej Wiebauer, Ivo Zachar, Tomáš Rompf, Lucia Kvetáková, Jozef Ivanko

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 22:01