StoryEditor

Slovenské tenistky v aprílovej baráži doma s Uzbekistanom

05.02.2008, 10:28
Autor:
SITASITA

Slovenské tenistky sa 26. - 27. apríla 2008 v súboji o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie 2009 reprezentačných družstiev žien stretnú premiérovo v tejto súťaži s Uzbekistanom, a to na domácej pôde. Rozhodol o tom utorňajší žreb a po ňom dodatkový žreb hostiteľa zápasu v londýnskej centrále organizujúcej Medzinárodnej tenisovej federácie ITF. Uzbečky minulý týždeň zvíťazili na turnaji I. skupiny ázijskooceánskej zóny v thajskom Bangkoku.
Slovenky napokon boli tretie nasadené z okruhu ôsmich krajín, štyroch zdolaných v 1. kole II. svetovej skupiny (aj Belgicko, Chorvátsko a Rakúsko) a rovnakého počtu úspešných na minulotýždňových turnajoch I. skupín kontinentálnych zón (okrem Uzebkistanu aj Srbsko, Švajčiarsko a Kolumbia).
Tím pod vedením kapitána Mojmíra Mihala sa dostal pod hrozbu zostupu do I. skupiny euroafrickej zóny, teda "tretej ligy", rovnako ako vlani prehrou v 1. kole II. svetovej skupiny s Českom, ktorému tentoraz podľahol v brnianskom víkendovom zápase tesne 2:3 (minulý rok v apríli v Bratislave 0:5).

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 03:27