StoryEditor

Paraguajský tréner čaká na ospravedlnenie za neuznaný gól

04.07.2010, 09:32
Autor:
TASRTASR

Paraguajský tréner Gerardo Martino očakáva ospravedlnenie od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za to, že jeho zverencom vo štvrťfinále MS v JAR proti Španielsku (0:1) rozhodcovia neuznali regulárny gól pre ofsajd.

V 41. minúte duelu v Johannesburgu síce Nelson Valdez trafil španielsku sieť, no čiarový rozhodca Carlos Pastrana z Hondurasu nesprávne signalizoval ofsajd. "Cítime sa výborne, pretože FIFA sa na druhý deň ospravedlní a všetko bude v poriadku. FIFA sa poďakujem za ospravedlnenie," sarkasticky skonštatoval Martino na margo ospravedlnenia prezidenta FIFA Josepha Blattera Mexiku a Anglicku, ktoré v osemfinále poškodili rozhodcovia.

Jediný gól duelu dal napokon v 83. minúte Španiel David Villa, hoci predtým mali oba tímy výhodu pokutového kopu. Najprv po hodine hry neuspel Paraguajčan Oscar Cardozo a na španielskej strane po protiútoku nepremenil opakovaný pokus ani Xabi Alonso. "Nemali sme šťastie," dodal sklamaný Martino, ktorý sa s Paraguajom po prvý raz v histórii prebojoval do štvrťfinále MS.

Informovala agentúra dpa.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/svet-3, menuAlias = svet-3, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 17:17