StoryEditor

Maradonova budúcnosť na lavičke Argentíny je neistá

04.07.2010, 15:27
Autor:
TASRTASR

Diego Maradona vyjadril pochybnosti o svojom ďalšom zotrvaní na lavičke argentínskej futbalovej reprezentácie. Po sobotňajšej prehre 0:4 s Nemeckom vo štvrťfinále MS v Juhoafrickej republike vyhlásil, že je vyčerpaný a cíti sa ako knokautovaný Muhammadom Alím.

Maradona vyzeral po zápase zronený a smutný a podľa svetových médií zďaleka nepripomínal sebavedomého chlapíka v obleku z predchádzajúcich víťazných zápasov "Gauchos". "Možno odídem už zajtra, ale rád by som videl týchto chlapcov pokračovať v ukazovaní toho, kým sú, a v hraní ozajstného argentínskeho futbalu," uviedol po debakli s Nemeckom zronený kouč. Na otázku o jeho presnejších plánoch Maradona odpovedal: "Musím si to poriadne premyslieť. Porozprávať sa o tom s rodinou a s hráčmi. Je v tom veľa vecí."

Maradona už pred turnajom čelil kritike, že tím vedie viac na základe intuície a emocií, ako taktiky. Majster sveta tvrdo odpovedal na každú kritiku a až do štvrťfinále jeho zverenci pod vedením Lionela Messiho vyhrávali. Pre Argentínu je to druhé vypadnutie vo štvrťfinále za sebou - aj pred štyrmi rokmi skončila na štíte Nemecka.

Informovala agentúra AP.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/svet-3, menuAlias = svet-3, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. máj 2024 10:36