StoryEditor

Puyolov gól bolo možno jeho posledným v reprezentácii

08.07.2010, 13:37
Autor:
TASRTASR

Efektnú gólovú hlavičku, ktorou Carles Puyol dostal španielsku futbalovú reprezentáciu do jej prvého finále na majstrovstvách sveta, si možno ľudia budú pamätať ako jeho rozlúčkový darček.

Veterán Barcelony totiž uvažuje nad tým, že po svetovom šampionáte, svoju reprezentačnú kariéru ukončí. Puyol, ktorý svojou silnou hlavičkou zabezpečil víťazstvo Španielska v stredajšom semifinále MS nad Nemeckom (1:0) uviedol, že o svojej budúcnosti rozhodne po skončení turnaja. "Po tom všetkom, čo pre národný tím urobil, si takýto gól zaslúži. Je obdivuhodné, čo dokázal a čo môže byť lepším darčekom, ako dostať nás do finále," vyjadril sa obranca Joan Capdevilla. "Dúfajme, že opäť skóruje a zabezpečí nám ďalšie víťazstvo," uviedol útočník David Villa, ktorý je s piatimi gólmi najlepším strelcom turnaja.

Puyol, ktorého pre jeho dlhé strapaté vlasy a silnú postavu prezývajú "Tarzan", získal počas svojej 11-ročnej kariéry v Barcelone množstvo trofejí - víťazstvá v Lige majstrov, v španielskej La lige, či španielskom kráľovskom pohári. "Zaznamenať gól z rohového kopu proti Nemecku je nepochybne veľmi ťažké. Carles to dokáže a to v zápasoch, v ktorých rozhodujú najmenšie detaily," dodal Capdevilla.

Informovala agentúra AP.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/svet-3, menuAlias = svet-3, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. máj 2024 02:43