StoryEditor

Krv, pot a víťazstvo. Španielsko zaliala eufória

04.07.2010, 11:31
Autor:
TASRTASR
Španielske médiá po premiérovom postupe do semifinále futbalových MS prekypovali eufóriou.

"Na toto sme čakali 60 rokov," komentovalo madridské rádio Cadena COPE štvrťfinálové víťazstvo Španielov v Johannesburg nad Paraguajom (1:0). Španieli sa doteraz nikdy nedostali na MS do semifinále. Štyrikrát neuspeli vo štvrťfinále a jediný raz sa dostali medzi najlepších štyroch v roku 1950, keď sa v Brazílii namiesto semifinále hrala štvorčlenná finálová skupina.

 

 

Takmer každé noviny v Španielsku označili víťazstvo nad Paraguajom za "historické". Denník Marca v jednom z titulkov uvádza: "Celý život som sníval o tomto dni!"

Rádio Cadena SER sa pridalo: "Je niekoľko generácií Španielov, pre ktoré reprezentácia znamená iba frustráciu a sklamanie. To by sa teraz mohlo skončiť." Madridský El Mundo sa pridal: "Oslavy sa podobali tým spred dvoch rokov," keď Španielsko zdolalo vo finále EURO 2008 Nemecko.

Väčšina novín sa zhodla, že to bol zápas, aké Španielsko doteraz prehrávalo. Pod titulkom "Krv, pot a víťazstvo" denník AS pripomína, že "Španielsko sa konečne naučilo vyhrávať škaredé zápasy, zápasy, ktoré nemá pod kontrolou."

Najviac priestoru na fotografiách dostali dvaja hrdinovia štvrťfinále - brankár Iker Casillas, ktorý zneškodnil jedenástku Oscara Cardozu a autor jediného gólu David Villa. Z ostatných hráčov si médiá vybrali iba Andresa Iniestu, ktorého FIFA označila za najlepšieho hráča zápasu, a stredopoliara Cesca Fabregasa. Po jeho príchode z lavičky sa tím opäť dostal do rytmu.

Informovala agentúra dpa.

01 - Modified: 2003-12-21 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Šéf Lufthansy vylúčil fúziu 02 - Modified: 2003-12-21 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Dohoda o ochrane rýb
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/svet-3, menuAlias = svet-3, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 18:36