StoryEditor

Iniesta venoval víťazný gól bývalému spoluhráčovi Jarquemu

12.07.2010, 10:14
Autor:
TASRTASR

Španielsky futbalový reprezentant Andres Iniesta počas triumfálnych osláv titul na MS v JAR nezabudol ani na svojho bývalého spoluhráča Daniela Jarqueho a práve jemu venoval svoj najdôležitejší gól v kariére.

Po tom, čo štyri minúty pred koncom predĺženia strelil víťazný gól do siete Holandska a rozhodol o premiérovom titule pre svoju krajinu, si Iniesta vyzliekol dres a pod ním odhalil tričko s nápisom "Dani Jarque: siempre con nostros," - "Dani Jarque: navždy s nami".

Iniesta si tak uctil pamiatku svojho niekdajšieho spoluhráča, ktorý zomrel vlani v lete vo veku dvadsaťšesť rokov. Jarque skolaboval na predsezónnom kempe v Taliansku iba niekoľko týždňov po tom, čo ho menovali za nového kapitána Espanyolu Barcelona. Obaja futbalisti spolu hrali v reprezentačných výberoch do 17, 19, 20 a 21 rokov.

"Chcel som mať Daniho stále so sebou. Chceli sme mu vzdať hold a mysleli sme, že toto bude najlepšia príležitosť," povedal Iniesta pri preberaní ceny pre najlepšieho hráča finálového zápasu. "Stále tomu nemôžem uveriť. Mal som možnosť skórovať najdôležitejší gól pre náš tím. Je to niečo neskutočné," dodal.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/svet-3, menuAlias = svet-3, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 04:36