StoryEditor

Klose má šancu stať sa legendou

04.07.2010, 12:29
Autor:
TASRTASR

Nemecký futbalista Miroslav Klose išiel na MS v JAR po nevydarenej klubovej sezóne, no na šampionáte sa strelecky presadil už štyrikrát a vyrovnal zápis krajana Gerda Müllera.

Klose dal vo štvrťfinále MS proti Argentíne (4:0) už svoj 13. a 14. gól na svetových šampionátoch a dostal sa na druhú priečku najlepších strelcov na MS, o gól za Brazílčana Ronalda. "Je to pre mňa veľká česť. Ďakujem tímu, že som mal dostatok gólových príležitostí," povedal Klose. "Radšej by som však získal titul majstra sveta ako niekoho predbehol."

Müller dal na dvoch záverečných turnajoch MS tiež 14 gólov, Klose na to potreboval tri šampionáty, no v JAR má pred sebou ešte dva zápasy - stredajšie semifinále proti Španielsku a záverečný boj o medaily. "Verím, že sa dostaneme do finále. Budem mať nejaké šance a uvidíme, čo sa stane," dodal Klose.

Po góle v úvodnom dueli proti Austrálii (4:0) sa Klose opäť presadil v osemfinále proti Anglicku (4:1) a dva góly pridal do siete Argentíny. Klose dal v celej bundesligovej sezóne v drese Bayernu iba tri góly. "Má mimoriadne kvality. Nikdy som o ňom nepochyboval," vyhlásil nemecký tréner Joachim Löw.

Opačným prípadom je Argentínčan Lionel Messi. Ten prišiel na šampionát ako najlepší hráč sveta podľa FIFA a s Barcelonou získal množstvo trofejí. Pred MS ho spolu s Angličanom Wayne Rooneym a Portugalčanom Cristianom Ronaldom označovali za hviezdu šampionátu. Ani jeden sa však nedostal do semifinále. Messi sa v JAR vôbec strelecky nepresadil a z deviatich zápasov na MS zaznamenal iba jeden gól. "Messi sa proti nám vôbec nedostal k svojej hre. Odviedli sme perfektnú tímovú prácu," dodal Löw. "Odohral vynikajúce MS," zastal sa Messiho argentínsky tréner Diego Maradona. "Poviem vám, vidieť v šatni Messiho plakať... To, že nie je hrdý na reprezentačný dres, môže povedať iba hlupák."

Informovala agentúra AP.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/svet-3, menuAlias = svet-3, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 17:16