StoryEditor

Bratislavský samosprávny kraj má sídlo

03.05.2002, 00:00
Autor:
TASRTASR

Dočasným sídlom Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) bude od 1. mája budova VSŽ, a. s., Košice na Jégého ulici v Bratislave. Na 5. zasadnutí parlamentu regionálnej územnej samosprávy o tom rozhodli jeho poslanci, ktorí schválili prenájom tejto budovy zatiaľ na jeden rok za 12 miliónov korún. Slávnostné otvorenie nového, aj keď iba dočasného sídla BSK bude 24. mája. predseda BSK Ľubo Roman pripomenul, že BSK sa stále usiluje získať Župný dom na Župnom námestí. Poslanci schválili aj návrh projektu na nové ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja.
Košický samosprávny kraj (KSK) ako prvý z regionálnych samospráv v týchto dňoch skúšobne spúšťa svoju webovú stránku. Predseda KSK Rudolf Bauer informoval, že 4. zasadnutie regionálneho zastupiteľstva košického VÚC sa uskutoční 9. mája. Poslanci by na ňom mali definitívne, na tretí pokus, schváliť konečnú verziu rokovacieho poriadku. V programe je návrh prvého všeobecne záväzného nariadenia kraja o používaní symbolov KSK, už zapísaných v heraldickom registri SR. Predseda kraja predloží poslancom zásady hospodárenia s majetkom a tiež informácie o prechode inštitúcií v oblasti kultúry na samosprávny kraj vrátane aktuálnych o delimitačnom procese. Poslanci by mali odsúhlasiť návrh na vypísanie obchodnej verejnej súťaže o prenájme bývalého vojenského areálu na Bačíkovej ulici, ako aj návrh na vstup KSK do medzinárodného združenia Karpatského euroregiónu. Schváliť by mali takisto pravidlá odmeňovania poslancov i neposlaneckých členov komisií zastupiteľstva. Na rokovaní odznie informácia o príprave základného dokumentu - Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja Košického kraja.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/verejna-sprava, menuAlias = verejna-sprava, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 20:49