StoryEditor

Hrušovský: Zisk dvoch mandátov je pre KDH veľmi dobrý výsledok

07.06.2009, 11:51
Autor:
TASRTASR
dvoch poslaneckých mandátov pre KDH v sobotných (6.júna) voľbách do Európskeho parlamentu (EP) je veľmi dobrým výsledkom.
Poslancami v EP budú Anna Záborská a Miroslav Mikolášik. Povedal to dnes v Bratislave na stretnutí s médiami predseda strany Pavol Hrušovský na základe paralelného sčítania hlasov, ktoré urobilo KDH.

Strana KDH si robila vlastné sčítanie hlasov a má pravdepodobné výsledky volieb z jej pohľadu. Zisk dvoch mandátov považuje Hrušovský za veľmi dobrý aj z hľadiska problémov na vnútropolitickej scéne za ostatné dva roky, i problémov vo vnútri strany. Kandidát s č.1 do EP, poslanec Národnej rady SR, exminister školstva, podpredseda KDH a vedúci volebného tímu Martin Fronc neuspel.

"Vo volebnej kampani sme najviac zdôrazňovali potrebu návratu Európy k tradičným overeným kresťanským hodnotám," konštatoval predseda KDH.

"Ukázalo sa, že Smer-SD v jednotlivých stranách nemá konkurenta, ktorý by dokázal byť rovnocenne silný. Ale v sume pravicových hlasov a mandátov sme získali viac ako strana Smer-SD," komentoval pre TASR Hrušovský volebný výsledok opozičných pravicových strán a vládneho Smeru-SD.
menuLevel = 1, menuRoute = eurovolby, menuAlias = eurovolby, menuRouteLevel0 = eurovolby, homepage = false
19. máj 2024 03:33