StoryEditor

Chcete dobrú hypotéku? Pozrite si Top päť akcií podľa portálu Finančný kompas

14.04.2015, 15:20
Autor:
macmac
Opýtali sme sa, ktoré ponuky hodnotí ako najlepšie.

Oslovili sme banky s otázkou, čo najvýhodnejšie v oblasti hypoték momentálne ponúkajú. Tu sú ich odpovede a rebríček Top päť akcií podľa portálu Finančný kompas.

UniCredit Bank
Banka ponúka najnižšiu sadzbu na trhu. Treba však dodať, že podmienkou je poistenie úveru a výška poistného je 3 % z výšky úveru, pričom poistenie platí len počas prvých piatich rokov splácania úveru.

ČSOB
Možnosť každý mesiac splatiť mimoriadnu splátku bez poplatku a bez zvyšovania úrokovej sadzby je unikátna.

Prima Banka
Banka dlhodobo transparentne komunikuje úrokové sadzby. Každý si vie veľmi jednoducho zistiť svoje podmienky aj bez návštevy pobočky.

Tatra banka
Banka spustila zaujímavú akciu, na základe ktorej môžu klienti získať sadzbu 2 % bez ohľadu na svoju bonitu.

Slovenská sporiteľňa a VÚB banka
Zaujali nás výhody vo forme preplatenia znaleckého posudku a nákladov na zriadenie záložného práva na katastri.

Maroš Ovčarik, výkonný riaditeľ


Snímka: ilustračná, archív

Ponuky bánk

UniCredit Bank
Ponúka aktuálne úvery na bývanie s úrokovou sadzbu od 1,69 % p. a. pri fixácii na 3 aj 5 rokov. Túto úrokovú sadzbu môže získať každý klient, ktorý si u nich otvorí bezplatný účet U konto, na ktorý si nechá zasielať min. 1,5-násobok výšky splátky, poistí si splátky úveru a aktívne využíva kreditnú kartu. Zaviedli aj úrokovú sadzbu fixovanú až na 7 rokov, a to vo výške 1,99 % p. a. Všetkým klientom, ktorí uzatvoria hypotekárnu zmluvu po 1. apríli 2015, umožňuje banka každý rok mimoriadne splatiť až 20 % istiny bezplatne. Klienti, ktorí si však prenesú svoju hypotéku k nám a refinancujú úver, ušetria na poplatku za vypracovanie znaleckého posudku – akceptuje aj pôvodný znalecký posudok.

Slovenská sporiteľňa
Úvery na bývanie poskytuje za historicky najnižšie úrokové sadzby. Napríklad finálna úroková sadzba tých, ktorí splnia podmienky veku a príjmu pre hypotekárny úver pre mladých, sa už približuje nulovému úroku. Všetkým, ktorí požiadajú o úver na bývanie či o hypotéku pre mladých, ktoré im teraz ponúka ako Hypotéku bez prekážok, vybaví a zaplatí znalecký posudok k nehnuteľnosti a vklad záložného práva do katastra.

VÚB banka
Ponúka klientom v rámci jarnej kampane na hypotéky úsporu času a peňazí a nízky úrok už od 2,1 % ročne. V rámci jarnej kampane klienti ušetria na týchto poplatkoch: Pre vybrané typy nehnuteľností (byty) banka akceptuje cenové mapy, a preto žiadateľ nemusí predkladať znalecký posudok. V prípade potreby predloženia znaleckého posudku VÚB banka preplatí tento posudok až do výšky 150 eur, ako aj poplatky za kolky na katastri vo výške 66 eur. Ušetriť tak môžete dokopy až 216 eur. Poplatok za poskytnutie úveru vo VÚB banke neplatíte, ak investujete do zelených technológií, prípadne ak predložíte znalecký posudok v elektronickej podobe. Banka umožňuje vykonanie bezplatných mimoriadnych splátok raz ročne až do 20% z výšky úveru, a to bez ohľadu na fixáciu úrokovej sadzby.

Tatra banka
Uvádza limitovanú ponuku 2 500 hypoték s jednotnou úrokovou sadzbou 2 %. Je s úrokom 2 % , je len pri 3-ročnej fixácii a je len pre prvých 2 500 klientov. Hypotéku si vybavíte bez predkladania potvrdenia o príjme zo závislej činnosti, lacnejšie ohodnotenie bytu získate už do 24 hodín, priamo v pobočke vyriešite poistenie nehnuteľnosti a poistenie schopnosti splácať úver, môžete získať kreditnú kartu až na 12 mesiacov bez poplatku.

Sberbank
Aktuálne ponúka najvýhodnejšiu sadzbu na našom úvere na bývanie s fixáciou na 3 roky, a to od 2,49 % p. a. Žiadateľ okrem tejto sadzby môže získať aj ďalšie výhody – odpustí mu poplatok za poskytnutie úveru a v mnohých prípadoch nemusí robiť nový znalecký posudok, ale akceptuje mu jeho starý, aj niekoľkoročný.

Fio banka
Záujemcom o bývanie ponúka Fio hypotéku bez poplatku. Zdarma je poskytnutie úveru, vedenie bežného i úverového účtu, rezervácia prostriedkov i čerpanie úveru. Klienti môžu bez poplatkov využiť mimoriadnu splátku až 20 % dohodnutej výšky úveru ročne mimo dátumu zmeny pevnej úrokovej sadzby. Okrem toho plošne znížili úrokové sadzby, hypotéky s päťročnou fixáciou sú teraz dostupné so sadzbou od 1,99 % p. a. K hypotéke je takisto možné zriadiť službu Hyposporiace konto, ktorá umožňuje lepšie zhodnotenie voľných finančných prostriedkov pri splácaní hypotéky. Pokiaľ je zostatok na hyposporiacom konte vyšší než 2 000 eur, istina vo výške zostatku na Hyposporiacom konte nie je úročená.

Prima Banka
Klientom pri hypotékach ponúka jednotnú a transparentnú sadzbu 2,2 % pre každého bez dodatočných podmienok a nadviazania na iné produkty a služby. Sadzba platí pre hypotéky s 3-ročnou lehotou fixácie a získa ju každý klient, ktorý preukáže schopnosť splácať požadovanú výšku Hypotéky. Konkurenčnou výhodou je najjednoduchší a najrýchlejší proces vybavenia novej hypotéky, ako aj jej prenesenia z inej banky do Prima Banky. V prípade novej hypotéky trvá samotné posúdenie žiadosti po skompletizovaní požadovaných dokladov 24 hodín a už za 48 hodín má klient k dispozícii aj zmluvy na podpis. Pri rozhodnutí preniesť si svoju hypotéku do Prima Banky klient nepotrebuje žiadne nové doklady. Stačí mu pôvodná úverová a záložná zmluva a pôvodný znalecký posudok. V prípade splácania Hypotéky z Osobného účtu v Prima Banke je poskytnutie Hypotéky bez poplatku.

ČSOB
v ČSOB môže človek realizovať každý mesiac mimoriadnu splátku prostredníctvom pár klikov v mobilnej aplikácii ČSOB SmartBanking až do výšky 1,5 % zo zostatku úveru dokonca každý mesiac. Okrem toho raz za rok môže bezplatne zrealizovať mimoriadnu splátku až do výšky 20 % zo zostatku úveru. Ušetrí tak nemalé finančné prostriedky pri zadovážení si vlastnej strechy nad hlavou. Momentálne poskytuje zľavu z poplatku za poskytnutie vo výške 100 %.

OTP Banka
Aktuálnou novinkou v prípade úverov na bývanie (otp HYPO úver) je zníženie úrokovej sadzby od 10. 4. 2015 tak, že najnižšia sadzba začína od 2,19 % p. a. Ďalšou výhodou je tiež aktuálna 100-percentná zľava z poplatku za poskytnutie úveru. V prípade refinancovania úveru na bývanie (otp REFINANC úver) pre úsporu na splátkach ponúka sadzbu 2,29 % p. a. pre každého (s podmienkou aktívneho využívania účtu). Tento typ úveru sa štandardne v OTP Banke poskytuje bez poplatku.

01 - Modified: 2007-05-10 04:53:00 - Feat.: 0 - Title: Absolut vodka po 25 rokoch mení svoju reklamnú kampaň
01 - Modified: 2024-04-25 12:29:07 - Feat.: - Title: Investovať či neinvestovať do zlata? To je otázka 02 - Modified: 2024-04-21 21:52:36 - Feat.: - Title: Šéf novej banky pre HN: Do konkurenčného boja na Slovensku chceme vstúpiť už v januári 03 - Modified: 2024-04-19 09:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Žena priviedla mŕtveho strýka do banky, aby získala úver. Držala mu hlavu aj pero, zamestnancov však neoklamala 04 - Modified: 2024-04-17 12:03:13 - Feat.: - Title: Slovensko reaguje na nové európske štandardy. Steelka vytvorila špeciálny tím, na vlne sú aj banky 05 - Modified: 2024-04-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské firmy sa otvárajú novinkám, viaceré skúšajú zdieľanie áut
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 23:15