StoryEditor

Šéf PSA Peugeot sľúbil Sarkozymu, že vo Francúzsku sa prepúšťať nebude

17.11.2011, 17:46
Autor:
TASRTASR

Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën sľúbila, že nepristúpi k plánovanému rušeniu pracovných miest na domácom trhu. Oznámil to dnes prezident Nicolas Sarkozy.

Odborová organizácie CGT totiž minulý týždeň zverejnila informáciu, že automobilka chce vo Francúzsku prepustiť celkovo 5000 zamestnancov, z toho 2000 ľudí z oblasti výskumu a vývoja.

To vyvolalo búrku v médiách aj na politickej scéne. Prezident Sarkozy sa pritom na budúci rok uchádza o znovuzvolenie a potrebuje pozitívne správy v čase, keď eurozóna zápasí s krízou. Sarkozy sa preto spojil s generálnym riaditeľom firmy Philippom Varinom, ktorý mu vraj nakoniec sľúbil, že PSA Peugeot Citroën prepúšťať nebude. "Hovoril som s Philippom Varinom a môžem vám povedať, že PSA vo Francúzsku prepúšťať nebude."

Automobilka minulý mesiac výrazne znížila svoj odhad zisku v tomto roku a oznámila, že v rámci úsporných opatrení plánuje zrušiť 6000 pracovných miest v Európe. Z toho vo výrobe sa počet miest mal znížiť o 1000, ďalších 2500 pripadá na agentúrnych zamestnancov a zvyšných 2500 miest na oblasť predaja, marketingu, informačných technológií a výskumu a vývoja. Dôvodom je zhoršenie situácie na európskom trhu s autami.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/agentury, menuAlias = agentury, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 02:28