StoryEditor

Kúp, predaj, podrž...(aktuálne prognózy trhov)

13.07.2010, 11:02
Autor:
Saxo BankSaxo Bank

Index S&P500 Future naznačuje krátkodobý vrchol. Dnešná pozornosť bude venovaná výsledkom spoločnosti Intel, nemecký prieskum investorskej nálady ZEW a britský index spotrebiteľských/maloobchodných cien. Aké faktory všeobecne formujú v týchto dňoch ceny poľnohospodárskych komodít? Aký je dnešný výhľad finančných trhov a aké obchodné správanie sa odporúča?


  • Index S&P500 Future naznačuje krátkodobý vrchol, a to navzdory nad očakávania dobrých hospodárskych výsledkom spoločnosti Alcoa. Dnešné výsledky spoločnosti Intel udajú tón diania na akciových trhoch. Na obchodovanie na európskych trhoch bude mať dosah nemecký prieskum ZEW.

  • Vysoko kvalitné štátne pokladničné poukážky (nemecké a severské) znovu stúpajú, čo naznačuje pretrvávajúcu averziu voči riziku a dezinflačné očakávania. Náš dnešný postoj je teda predaj pri vzostupe.

  • Dnes tiež venujme pozornosť britskému indexu spotrebiteľských/maloobchodných cien, pretože EURGBP by mohla opätovne prelomiť hranicu 0,84. Agentúra S&P potvrdila rating AAA, ale s negatívnym výhľadom.

  • Výhľad na dnešný deň pre DAX je mierne negatívny. Odporúčame predaje pri vzostupe ku 6077 s cieľom pri 6038. Stop loss nad 6094.

  • Výhľad na dnešný deň pre FTSE je mierne negatívny. Odporúčame predaje pri vzostupe ku 5170 s cieľom pri 5132. Stop loss nad 5181.

  • Výhľad na dnešný deň pre S&P500 je mierne negatívny. Odporúčame predaje pri vzostupe ku 1080 s cieľom pri 1072. Stop loss nad 1083.

  • Dnešný výhľad na zlato je mierne negatívny. Odporúčame predaje pri zlome 1195 s cieľom pri 1185USD/uncu. Stop loss nad 1201.

  • Dnešný výhľad na striebro je mierne negatívny. Odporúčame predaje pri vzostupe ku 18,00 s cieľom na 17,70. Stop loss nad 18,10.

  • Dnešný výhľad na ropu je mierne negatívny. Odporúčame predaje pri zlome 74,25 s cieľom na 73,00. Stop loss pod 75,05.

 

Komoditné správy s Radimom Dohnalom:

Po májovom poklese sa situácia na rope javí ako relatívne stabilizovaná. Ako dlho sa bude ešte držať na 75-dolárovej hladine?

Pomerne dlho. Trh bude mať pre druhú polovicu roka skôr averziu k riziku, čo povedie k poklesu cien ropy. Na dnešok čakáme pokles až na 73 USD/barel.

Pomarančový koncentrát sa od začiatku júla prudko prepadá. Už stratil viac ako pätinu svojej ceny. Čo stojí za tak hektickým vývojom?

Najskôr koncentrát vyskočil na 15-týždenné maximum a potom logicky korigoval. Podporený správami o tom, že úroda na Floride sa nebude príliš líšiť od úrody v iných rokoch. Rovnako tak sa aktuálne trhy menej boja hurikánov na Floride. Ak by prišli, mohli by úrodu zdecimovať a cena by letela hore. Posledné dva dni sa cena vcelku stabilizovala.

Aké faktory všeobecne formujú v týchto dňoch ceny poľnohospodárskych komodít?
Skôr počasie - suché počasie pri Čiernom mori a vo Francúzsku ženie nahor cenu pšenice. Pri kukurici ide o veľmi dobrú úrodu v USA, cena teda padá.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/akcie, menuAlias = akcie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 01:46