Andrej DankoPeter Mayer
StoryEditor

Danko chce do športu napumpovať peniaze. Dodať ich majú nadnárodné spoločnosti

01.08.2017, 14:53
Autor:
TASRTASR
Predseda vládnej strany prišiel s nápadom, ktorý má pomôcť slovenskému športu.

Na finančné dotácie do slovenského športu majú prispievať nadnárodné spoločnosti pôsobiace na Slovensku. Myslí si to SNS, ktorá presadzuje investície do športu. "Ich podnikaním na Slovensku, kde tvoria zisk, majú prispievať určitou čiastkou na slovenský šport, prípadne vedu a kultúru," uviedol predseda SNS Andrej Danko.

Investície by mali ísť na modernizáciu a rekonštrukciu malých futbalových a hokejových štadiónov. Podporiť by sa mala aj kanoistika či bežecké lyžovanie. "Nastupujúca generácia cyklistiky a hráčov ľadového hokeja môžu rátať s výstavbou a modernizáciou štadiónov národného významu," doplnila SNS. Danko poukázal, že šport je tiež jedno z lákadiel, ktoré prispieva rozvoju regiónov Slovenska.

Národný význam

Podľa vládou schváleného zámeru pôjde do športu 32,5 milióna eur. Finančnými prostriedkami chce ministerstvo školstva podporiť projekty výstavby, modernizácie a rekonštrukcie športovej infraštruktúry národného významu.

Peniaze majú ísť hlavne do miest, v ktorých sa v minulosti podpora športu zanedbávala. Napríklad do Košíc, Prešova a Popradu. Viac ako dva milióny eur majú ísť na vybudovanie Kartingového a motoristického centra mládeže. Stavať sa má tiež Športové centrum v bežeckom lyžovaní na Štrbskom Plese.

Organizácia súťaží 

Investovať sa má aj do športovej infraštruktúry národných športových zväzov, konkrétne futbalových ihrísk, ktoré sa využívajú na tréningovú prípravu a zápasovú prax pre mládežnícke družstvá futbalových klubov. Peniaze pôjdu na výstavbu tréningových futbalových ihrísk s umelou trávou aj na obnovu hokejovej infraštruktúry.

Finančná dotácia má ďalej pomôcť vytvoriť vhodné podmienky na športovú prípravu reprezentantov a mladej nastupujúcej generácie rýchlostných kanoistov v Stredisku rýchlostnej kanoistiky v Komárne. Zmodernizované majú byť aj športoviská pre organizovanie významných športových podujatí v Prešove, Poprade či Spišskej Novej Vsi.

Zo sumy 32,5 milióna eur má ísť necelých päť miliónov na organizáciu významných súťaží konaných na Slovensku v tomto roku, na zabezpečenie prípravy a účasti reprezentantov SR na XXIII. zimných olympijských hrách a XII. zimných paralympijských hrách v Pjongčangu, a tiež na realizáciu národných projektov športu "pre všetkých so zameraním na mládež, športové vybavenie škôl, ako aj na rozšírenie informačného systému v športe a pasportizáciu športovej infraštruktúry".

01 - Modified: 2024-04-26 14:36:46 - Feat.: - Title: Polícia zverejnila po viac ako sto dňoch video z nehody Andreja Danka 02 - Modified: 2024-04-26 09:57:02 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zametám vás všade. Internet okamžite reaguje na Dankov splnený sľub o upratovaní Dúbravky 03 - Modified: 2024-04-26 09:24:07 - Feat.: - Title: Obnovený proces v korupčnej kauze Slotu prerušili, čaká sa na verdikt Ústavného súdu 04 - Modified: 2024-04-26 11:37:17 - Feat.: - Title: Danko sa pre zdemolovaný semafor dva roky neposadí za volant, dnes upratoval Dúbravku 05 - Modified: 2024-04-25 15:16:59 - Feat.: - Title: Nový návrh SNS: mimovládky majú od stola rušiť úradníci
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 06:27