StoryEditor

SkyEurope Airlines zvýšilo prepravu

06.02.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR

Letecká spoločnosť SkyEurope Airlines prepravila v januári 133 309 pasažierov. V porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka ich bolo o 56 percent viac. Aerolínie vykázali aj zlepšenie faktora vyťaženia svojich lietadiel, a to o 2,3 percentuálneho bodu. V januári aerolinky obsadili takmer dve tretiny sedadiel.
Za uplynulých dvanásť mesiacov -- ku koncu januára 2006 -- spoločnosť odviezla takmer 1,9 milióna cestujúcich. V medziročnom porovnaní je to 87-percentný rast. Kľúčový faktor vyťaženia sa za uvedené obdobie výrazne zvýšil o 3,1 percentuálneho bodu na 76,7 percenta.
"V prvom kalendárnom mesiaci sme pokračovali v silnom raste počtu pasažierov, a to vďaka rozšírenej sieti destinácií. Vplyv našej zimnej ofenzívy s pravidelnými plánovanými letmi do atraktívnych európskych lyžiarskych stredísk a nové spojenia do metropol juhovýchodnej Európy tiež prispeli k týmto výsledkom," konštatoval výkonný riaditeľ SkyEurope Airlines Christian Mandl.
SkyEurope Airlines založili 6. septembra 2001 Christian Mandl a Alain Skowronek. So základňami vo Viedni, Bratislave, Budapešti, Krakove a Varšave je SkyEurope podľa vlastného tvrdenia vedúcou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v strednej a východnej Európe. Ponúka sieť 64 liniek a 38 destinácií v 19 európskych krajinách. Jej letka pozostáva z 12 lietadiel. Akcie aeroliniek sú kótované na burzách vo Viedni a Varšave.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 21:06