StoryEditor

V hre sú ešte dve automobilky

08.04.2005, 00:00
Košice sa dostali do užšieho výberu kandidátov na výstavbu novej továrne na výrobu nákladných automobilov, ktorú v strednej Európe plánuje postaviť nemecká spoločnosť MAN. Hovorca agentúry SARIO Ondrej Žember potvrdil pre HN, že agentúra s automobilkou rokuje niekoľko mesiacov a že ako TOP lokalitu si na Slovensku vybrala lokalitu v Košickom samosprávnom kraji.

Košice sa dostali do užšieho výberu kandidátov na výstavbu novej továrne na výrobu nákladných automobilov, ktorú v strednej Európe plánuje postaviť nemecká spoločnosť MAN. Hovorca agentúry SARIO Ondrej Žember potvrdil pre HN, že agentúra s automobilkou rokuje niekoľko mesiacov a že ako najlepšiu na Slovensku vyhodnotila bližšie nespresnenú lokalitu v Košickom samosprávnom kraji.
Spoločnosť MAN včera informovala, že zoznam potenciálnych kandidátov na umiestnenie závodu zredukovala na štyri lokality v troch krajinách - v Poľsku, na Slovensku a v Maďarsku. Z pôvodných 20 kandidátov zostali na výber okrem Košíc v Poľsku Wroclaw a Starachowice a v Maďarsku Miškolc. Konečné rozhodnutie o umiestnení novej továrne by podľa agentúry Reuters malo padnúť do konca mája. Továreň by mala začať s produkciou koncom roka 2007, pričom ročne by sa v nej malo vyrábať 15-tisíc kamiónov.
Podľa Žembera SARIO neprerušilo ani rokovania s rakúskou spoločnosťou Magna Steyr, ktorá sa má tento rok rozhodnúť, v ktorej z krajín strednej a východnej Európy umiestni svoju investíciu 400 miliónov eur do závodu na montáž 150-tisíc automobilov, pričom vážnym kandidátom je aj Slovensko. O umiestnení ďalších automobiliek na Slovensku SARIO podľa Žembera teraz už nerokuje.

01 - Modified: 2003-01-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nový rok nepriniesol poľskej burze výraznejšie zmeny
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 06:17