StoryEditor

Jahnátek potešil ľudí z ministerstva

11.07.2006, 00:00

Nový šéf rezortu hospodárstva Ľubomír Jahnátek síce svoje profesionálne kvality ešte nestihol ukázať, no aspoň príjemne prekvapil svojich nových zamestnancov.
Krátko po vymenovaní do funkcie totiž zvolal všetkých zamestnancov, predstavil sa im a odpovedal na všetky otázky, ktoré dostal. Jeho predchodcovia Jirko Malchárek a Pavol Rusko sa s predstavovaním neponáhľali a pred zamestnancov predstúpili až po vyše mesiaci. "Upokojilo nás, že neavizoval veľké personálne zmeny a že sa postavil k problémom férovo. Môžem posudzovať viacerých predchádzajúcich ministrov. Je rozdiel, keď človek príde z vysokej politiky a keď príde z praxe. Potom sa hľadajú praktické, a nie politické riešenia problémov," povedal HN jeden z dlhoročných pracovníkov ministerstva, ktorý si neželal byť menovaný.
Podľa jedného zo slovenských diplomatov pôsobiacich v Bruseli bol od súčasnej vlády dobrý ťah, že strategické posty ako ministerstvo hospodárstva, financií a zahraničných vecí obsadili odborníkmi bez straníckej príslušnosti. "Je tu otázka prijatia novej slovenskej vlády v zahraničí. Práve títo ministri bez politickej príslušnosti by mali byť zárukou pre zahraničných, ale aj domácich investorov, aby sa ani po zmene vedenia štátu nebáli o kvalitu podnikateľského prostredia," povedal.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. máj 2024 00:59