StoryEditor

Holcim pričlení Stredoslovenskú cementáreň

27.02.2006, 23:00

Výrobca stavebných materiálov Holcim (Slovensko) sa chce zlúčiť so Stredoslovenskou cementárňou Banská Bystrica. Firmy minulý týždeň uložili do zbierky listín obchodného registra návrh zmluvy o zlúčení.
V banskobystrickom regióne v obci Vlkanová v súčasnosti spoločnosť buduje nový cementový terminál, ktorý bude napĺňať potreby distribúcie výrobkov efektívnejšie a prispeje k lepšej spokojnosti zákazníkov v regióne. Nový terminál je súčasťou záverečnej fázy procesu optimalizácie výrobných kapacít nadnárodného koncernu Holcim na Slovensku.
"V tomto procese bola postupne od roku 2002 z dôvodu nedostatočnej efektívnosti utlmovaná výrobná činnosť v areáli Stredoslovenskej cementárne, ktorej stopercentným vlastníkom je Holcim (Slovensko)," povedal hovorca slovenskej vetvy koncernu Holcim Peter Robl.
Nový terminál plne nahradí súčasnú funkciu cementárne. "Vedenie Holcimu preto rozhodlo o zlúčení cementárne s materskou spoločnosťou a následnom odpredaji areálu Stredoslovenských cementární," dodal Robl. Návrh na zlúčenie musí schváliť valné zhromaždenie akcionárov slovenského Holcimu, teda zástupcovia nadnárodnej korporácie Holcim. Stredoslovenské cementárne nie sú jedinou spoločnosťou patriacou pod Holcim. Firma vlastní aj ďalšiu slovenskú firmu -- Ecorec.
Spoločnosť Holcim je jedným z popredných výrobcov a dodávateľov cementu, kameniva a transportovaného betónu. Na Slovensku rozšíril činnosť aj na oblasti transportovaného betónu a kameniva. V roku 2004 zarobil z predaja výrobkov a služieb 3,3 miliardy korún. Minulý rok však ukončil stratou 72 miliónov. Holcim pôsobí vo viac ako 70 krajinách sveta a celosvetovo zamestnáva 61-tisíc ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 04:04